Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Güvenli İnternet Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, dünya genelinde 2004 yılından bu yana kutlanan bu özel günün, Türkiye’de 2010 yılından itibaren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) koordinesinde düzenlendiğini belirtti. Uraloğlu, internetin yaşamımızı kökten değiştirdiğini vurgulayarak, pozitif kullanımını teşvik etmek amacıyla Güvenli İnternet Günü etkinliklerinin önemine değindi.
Uraloğlu, internetin hayatın her alanına girdiğini ve dijital dünyanın nimetlerinden faydalanmanın artık bir zorunluluk haline geldiğini ifade etti. Ancak, internetin olumsuz yönlerine de dikkat çeken Uraloğlu, dezenformasyonun ve yanlış bilgilerin yayılmasının önüne geçmek adına güvenli internet ortamı sağlanmasının gerekliliğine vurgu yaptı.
BTK’nin yürüttüğü çalışmalarla güvenli internet kullanımını desteklediklerini belirten Uraloğlu, çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm kullanıcılara yönelik eğitimlerin önemine dikkat çekti. Ayrıca, internetin bilinçli, güvenli ve etkin kullanımı için destek sağladıklarını ve bu konuda Güvenli İnternet Merkezi’ni kurduklarını dile getirdi.
Uraloğlu, sosyal medya ve online oyunların gençler üzerindeki olumsuz etkilerinin ciddi bir sorun haline geldiğini belirterek, bireysel, aile ve toplumsal düzeyde alınacak önlemlerin önemine değindi. Ailelerin çocuklarının internet kullanımını yakından takip etmesi, okullarda dijital okuryazarlık eğitiminin verilmesi ve yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurguladı.
Uraloğlu, dünya genelinde diğer ülkelerin de çocukları sosyal medya platformlarındaki zararlı içeriklerden korumak amacıyla sert önlemler aldığını belirterek, Türkiye’nin de bu konuda çalışmalar yaptığını ve özellikle 16 yaş altındaki çocukları koruma amacıyla çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap