İsviçre kamu yayın kuruluşu RSI’nin haberine göre, yangın çıkan bir barda 2 işletmeci hakkında kasten öldürme, ihmal sonucu yaralama ve ihmal sonucu kundaklama suçlarından resmi olarak soruşturma başlatıldı. Başsavcı Pilloud, daha önce sadece olaylarla ilgili bilgi sahibi olan işletmeciler hakkında cezai soruşturma başlatıldığını belirtti. Pilloud, “Şüphelerimiz var ancak masumiyet karinesi geçerli. Tüm olasılıklar açık.” dedi ve yangın güvenliği denetimine ilişkin raporu incelendiğini söyledi.
İsviçre Federal Konsey Üyesi Beat Jans, sorumluluk meselesinin önemine dikkat çekerek, devam eden soruşturma hakkında yorum yapamayacaklarını ancak yargı mercilerine tam güven duyduklarını belirtti. Jans, sorumluların belirleneceğini ve kamuoyuna gerekli bilgilendirmenin yapılacağını ifade etti. Federal Konsey’in güvenlik düzenlemelerinde değişiklik yapma olasılığına ise şu aşamada girilmeyeceği vurgulandı.
Valais Kanton polisi, Crans-Montana Kayak Merkezi’nde yaşanan yangında hayatını kaybeden 40 kişinin kimliklerinin tespit edildiğini ve bu kişilerin İsviçre vatandaşı olduğunu açıkladı. Faciada 119 kişinin de yaralandığı belirtilirken, olayın nedeni hakkında detaylı bir soruşturma sürdürülüyor.
Yetkililer, şampanya şişelerine takılı maytaplı mumların yangına sebep olabileceğini belirtirken, yaralıların tedavisi için yoğun çaba harcandığı ve bazı yaralıların komşu ülkelere nakledildiği bilgisi paylaşıldı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap