SteelSeries’ten Suya Dayanıklı Oyuncu Faresi: Aerox 3

Sıradaki içerik:

SteelSeries’ten Suya Dayanıklı Oyuncu Faresi: Aerox 3

Zoom Platformuna Yerli Rakip: UZEP

728 okunma — 31 Ekim 2020 18:00
avatar

Oyuncu

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

Zoom Platformuna Yerli Rakip: UZEP yazısının öne çıkan görseli

İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde eğitimin uzaktan devam etmesi sebebiyle online görüşmeler bir hayli önem taşımaya başladı. Özellikle bu süreçte görüşmeler genellikle Zoom uygulaması üzerinden gerçekleşiyor. Online görüşmelere olan talep arttığı için her geçen gün yeni platformalar kuruluyor. Kurulan bu platformlara yerli bir alternatif geliştirmek isteyen Sakarya Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Platformu’nu (UZEP) hayata geçirdi. TÜBİTAK destekleriyle kurulan platform şu an 15 üniversite tarafından kullanılıyor. Yakın bir zamanda tüm Türkiye’de ki üniversiteler tarafından kullanılması beklenen platform Zoom uygulamasına benzerliğiyle dikkat çekiyor.

uzaktan egitim

Kısa Zamanda 7 Bin Kullanıcı

Proje ekibinin başında yer alan Prof. Dr. Ahmet Özmen projeyi kendi kaynaklarıyla yaptıklarını belirtiyor. Uygulamanın kolay kullanılabilir olduğundan bahseden Özmen, uygulamayı aynı anda binlerce öğrencinin de kullanabileceğinden söz ediyor. Özmen, uzaktan eğitim süreci başladığında çoğu üniversitenin uzaktan eğitime uygun bir alt yapısının olmadığını gözlemlediklerinden bundan dolayı hızlıca bir sistem geliştirdiklerini sözlerine ekliyor. 2 ay gibi kısa bir sürede aynı anda 200 tane ders ve 7 bin kişiye yakın bir kitlenin bulunduğu bir sisteme dönüştüğünden bahsediyor.

Yerli Kaynaklardan Yerli Bir Proje

Prof. Dr. Ahmet Özmen yerli kaynaklarla üretilen bu platformun ilerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da kullanılmasını umut ediyor. Türkiye’de yaygınlaştıktan sonra bu platformu yurt dışına taşımayı düşündüklerini de sözlerine ekliyor.

UZEP’in şu an 15 üniversite tarafından kullanıldığını belirten Özmen, üniversite başına 1 milyon liranın server ücretlerine harcanacağını toplamda 15 milyon gibi bir rakamın harcanılmasından kurtardıklarından bahsediyor. Bu sayede hem üniversitelerin hem de devletin öz kaynakları içerde kaldı.

Zoom uygulamasına göre önemli avantajlarının olduğunu belirten Prof. Dr. Özmen, orda sadece dersi yaptıklarını tekrarlar ve ders notları için ayrı bir yazılım kullandıklarından bahsediyor. UZEP’in içinde bu fonksiyonların hepsinin mevcut olduğunu söylüyor. UZEP tüm dersleri tekrar izleme imkanı sunuyor. Genel olarak sunduğu imkanlara bakacak olursak yüz yüze eğitimdeki tüm eylemleri gerçekleştirme imkanı sunuyor.

Zoom Platformuna Yerli Rakip: UZEP yazımız ve bunun gibi birçok teknoloji ve oyun haberleri için Oyunhabertr’yi takipte kalın.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli