Call Of Duty Mobile Hassasiyet Ayarı Nasıl Yapılır?

Sıradaki içerik:

Call Of Duty Mobile Hassasiyet Ayarı Nasıl Yapılır?

Yunus Polis Maaşları Ne Kadar Oldu?

791 okunma — 21 Mart 2022 16:00
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

yunus-polis-maaslari-2022

Yunus polis maaşları 2022 yılında ne kadar oldu? Çok merak edilen konular içerisinde yer alan yunus polis maaşlarıyla alakalı detaylar, daha fazla araştırılmaya başlandı. Peki, yunus polis memur maaşları nedir?

Yunus Polis Maaşları 2022

Motosikletli kolluk kuvvetleri içinde olan yunus polislerin maaşı 2022 senesinde artış gösterdi. Yunus polis maaşı çalıştığı görev aldığı bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Çalışılan bölge riskli bölgeler içerisindeyse maaşlar diğer bölgelere göre daha fazladır. Doğu bölgesi tazminatı adı altında ekstra alınan ücretler de bulunuyor. Gidilen görevlerden de alınan ekstra görev tazminatları vardır.

Yunus polislerin maaşlarına her yıl 2 kere zam uygulanır. Birinci zam aralık ayı sonu ve ocak ayı başında yapılır. İkinci zam haziran ayı sonu temmuz ayı başı itibariyle uygulanır. Alınan zamlar enflasyon oranına bağlı olarak resmi şekilde devlet tarafından verilmektedir.

Yunus Polis Maaşı Ne Kadar?

Polislerin maaşları hesaplanırken kademelerine göre değişiklik göstermektedir. Memuriyete yeni başlamış bir polisin maaşı ile memuriyetinde 10. yılını bitiren bir polisin maaşı aynı olmaz. 10 yıllık polis memurunun maaşı yeni başlayana göre oldukça yüksektir.

2022 yılının başında açıklanan enflasyon oranına göre yunus polis maaşlarına yaklaşık %30 zam uygulanmıştır. Bu zam oranı ele alındığında memuriyete yeni başlayan yunus polisin maaşı ortalama 8.000 TL bandındadır. Bu ortalama maaşın üzerine aile, çocuk yardımları, görev ve doğu tazminatlarını da koymak gerekiyor.

Yunus Polisi Nasıl Olunur? 

Yunus polis, çoğu kişinin merak ettiği ve hayali olan bir meslektir. Bunun için ilk olarak polislik eğitimi veren Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) ya da Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM)’den mezun olmak gerekiyor. Yunus polislikte öncelikle polis mezunu olma şartı vardır. Buradan mezun olan kişiler yunus polis olmak için gerekli yerlere başvururlar ve ihtiyaca göre bu polisler istihdam edilir. 

Yunus polis olabilmek için belli şartların yerine getirilmiş olması gerekiyor. Bu şartlardan ilki 28 yaşını doldurmamış olmaktır. Bir diğer şart, erkeklerde 1.75, kadınlarda ise 1.70 boyunda olması gerekliliğidir. İstenilen fiziki özelliklerin bu yönde olması, motosiklet sürüşü için gerekli bir şarttır.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli