Yeni Başlayanlar İçin: Minecraft (Mobile) Rehberi

Sıradaki içerik:

Yeni Başlayanlar İçin: Minecraft (Mobile) Rehberi

Yeni Başlayanlar İçin: Roblox Rehberi

1939 okunma — 31 Mart 2020 12:50
avatar

Oyun HaberTR

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

Roblox 2005 yılında piyasaya sürülen  yaratıcılık, iş birliği ve hayal gücü oyunu olarak biliniyor fakat oyun medyasında kendisinden pek bahsedilmeyen bir yapım olarak gizemliliğini koruyor, tabi pek bahsedilmemesine rağmen geçen yıl 100 Milyon aktif oyuncuya ulaştığını da ihmal etmeyelim. PC, Xbox One ve mobil platformlarda oynanabilen Roblox, ücretsiz ve çok oyunculu bir oyun olarak özellikle 8-18 yaş arasındaki oyunculara hitap ediyor. Roblox, dünya çapında son derece sevilerek oynanmaya başlanmış bir MMOG oyunu olmaktadır. Genel olarak çıktığı ilk günden itibaren Minecraft oyununu andıran bir teması ile birlikte oyuncuları kendine çekmeyi başarmıştı. Çok düşük sistemlerde bile rahat bir şekilde açılmasıyla herkes rahat bir oyun keyfine varabiliyordu.

Genel olarak söyleyecek olursak Roblox oyununda isteyen herkes kendi sanal dünyasını yaratabilmektedir. Oyun içerisinde bulunan kendi bölümünü yaratma ile birlikte herkes istediği bölümü yaratarak arkadaşlarıyla oynayabilmektedir. Tamamen ücretsiz olan bu özellik sayesinde şu an oyunda binlerce mini oyunlar yer almaktadır. Çeşitli arkadaşlık ve takip etme özellikleri ile birlikte istenildiği zaman arkadaşlarla ortak oyunlara katılım sağlanabilmektedir.

Roblox ’u Bilgisayarda Oynamak İster misin?

Roblox Oyunlarına Nasıl Giriş Yapılır?

Roblox içerisinde oyunlara giriş yapmak için öncelikle ilgili platform için gerekli olan uygulamayı cihaza indirmek gerekmektedir. Bilgisayardan oynamak için Bluestacks programı kullanıldığı gibi mobil cihazlarda da direkt oyunun dosyası yüklenmektedir. Genel olarak telefondan oynamak daha zor olduğu için birçok oyuncu bilgisayardan oynamayı tercih etmektedir. Çok daha rahat bir oyun keyfi sunan bilgisayar platformu sıkıntısız bir şekilde oyun akışını sağlamaktadır.

Bluestacks ile birlikte yüklenen oyundaki diğer kullanıcıların oluşturduğu oyunlara katılmak için “Games” adlı sekmeye giriş yapmak gerekiyor. Burada ise birçok oyun bulunmaktadır. Bununla birlikte dünya çapında da en çok oynanan oyunların listelendiği bir sekme bulunacaktır. Buradan da en çok oynanan haritalara giriş yapabilmektesiniz. Toplamda 8-12 kişilik kapasiteye sahip olan bu oyunlar neredeyse günün her saatinde aktif bir şekilde oynanmaktadır. Roblox oyuncularının bu denli aktif olmasını göz önünde bulundurarak oyunlara erken davranarak giriş yapmalısınız. Aksi halde farklı bir oyuna geçiş yapmak zorunda kalmaktasınız.

Roblox ’u Samsung S9+ ‘tan 6 Kat Hızlı Oyna!

Roblox Karakter Özelleştirme

Oyunda kendi karakterinizi özelleştirme imkânınız bulunmaktadır. Bu sayede tamamen kendinize ait bir karaktere sahip olarak diğer oyunculardan farklı bir tarzınız olacaktır. Direkt ana oyun ekranında bulunan sekme sayesinde istediğiniz karakteri oluşturabilmektesiniz. Onlarca farklı seçeneğin bulunduğu bu sekme sayesinde oldukça farklı karakter tasarımlarını ortaya koyabilirsiniz.

Roblox oyununda karakter mimikleri ve aksesuarları da özelleştirilebilmektedir. Son derece sınırsız imkânı oyuncularına sunan oyun çıktığı ilk günden beri oyuncular tarafından el üstünde tutulmuştur. Günümüzde ise halen yüksek bir oynanma hacmine sahiptir. Genel anlamda ise her yaştan oyuncu kitlesiyle herkese hitap etmeyi başarmıştır.

Roblox ’u BlueStacks ile oyna!

Roblox Bilgisayarda Nasıl Oynanır?

Bluestacks android emulator games featured 1200x675 2

Oyunu bilgisayar platformunda oynamak için öncelikle Bluestacks adlı programı bilgisayarınıza kurmanız gerekmektedir. Bu program mobil cihazlarda oynanan oyunların direkt olarak bilgisayarda oynanmasına imkân vermektedir. Bilgisayarın getirmiş olduğu yüksek çözünürlük ve daha iyi performanslarla birlikte Roblox oyunu da bir hayli keyifli olmaktadır.

Birçok oyuncu oyunun mobil platformlar yerine bilgisayarda oynanması yönünde açıklamalarda bulunmaktadır. Bunun nedeni ise mobil cihazlarda olan küçük ekran ve kısıtlı etkileşim faaliyetleridir. Bundan dolayı da oyunda yeteri kadar aktif olunamamakta ve tam olarak oyun heyecanına varılamamaktadır. Böylelikle de Bluestacks programının sunmuş olduğu bilgisayar platformundaki oyun imkânından faydalanmak daha mantıklı olmaktadır kanısında öneriler sunulmaktadır. Tamamen bedava bir şekilde sunulan bu fırsat ile birlikte Roblox oyununa büyük ekranlardan bağlanabilmektesiniz.

Roblox ‘u Bilgisayarda Oyna!

Eğer ki bu oyunu oynarken telefonun kasıyorsa, ısınıyorsa, kendine özel bir telefonun yoksa veya Roblox ‘u bilgisayarda oynamak istiyorsan, sana dünyanın en iyi Android Emülatörü: BlueStacks ‘ı indirmeni öneririm. Bilgisayarın ne kadar eski olursa olsun kasmasız bir oyun deneyimi sunan BlueStacks ‘ı kesinlikle tavsiye ederim. BlueStacks ‘ı İndirmek için Tıkla!

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli