Yeni Başlayanlar İçin: Clash of Clans Rehberi

Sıradaki içerik:

Yeni Başlayanlar İçin: Clash of Clans Rehberi

Yeni Başlayanlar İçin: PUBG Mobile Lite Rehberi

2155 okunma — 04 Şubat 2020 23:32
avatar

Oyun HaberTR

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

pubg mobile lite

Çıkar çıkmaz oyun dünyasını kasıp kavuran ve “Battle Royale” oyun tarzını literatüre geçiren PUBG, veya uzun ismiyle PlayerUnkown’s Battlegrounds, uzun bir aradan sonradan PUBG Mobile ismiyle Android ve iOS cihazlarda piyasaya sürülmüştü. Oyun mobil platformlarda da hem ülkemizde hem tüm dünyada büyük başarı yakaladı. Geçtiğimiz yıl ise oyunun PUBG Mobile Lite isminde bir başka sürümü uygulama marketlerinde yerini aldı. Bu sürümün hedef kitlesi ise güçlü özelliklere sahip olmayan mobil cihazlara sahip olanlar. Böylelikle aktif oyuncu kitlesini iyice arttıran PUBG Mobile Lite ’a yeni başlayanlardansanız size özel hazırladığımız rehberimizde oldukça işinize yarayacak ipuçları ve taktikler bulacaksınız.

Oyunun kurulumu

Bluestacks android emulator games featured

Oyunu bilgisayarda, dünyanın en hızlı ve bütün mobil oyunları kasmadan oynatabilen Android Emulator’ü BlueStacks üzerinden oynamak istiyorsanız BlueStacks’in en az 4.1 sürümü bilgisayarınızda yüklü olmalıdır. BlueStacks’ı bilgisayarınıza indirdikten sonra sol üst köşede ki arama butonundan oyunu arayarak veya yazılımın içinde bulunan PlayStore üzerinden PUBG Mobile Lite ’ı bularak oyunu yükleyebilirsiniz. Oyun açıldığında karşınızda klavyedeki tuşların oyunda nasıl kullanıldığı bilgisi geliyor. Burada isterseniz ayar değişikliği yapabilirsiniz. Oyunu ilk yükleyip girdiğinizde sizden hangi bölgedeki oyuncularla oyunu oynamak istediğiniz soruluyor. Biz Avrupa seçeneğini işaretledik. Daha sonra ikinci bir oyun yükleme ekranı karşınıza gelecek ve burada “download” sekmesiyle oyunu yükleyeceksiniz. “Download Play Mini Game” seçeneğini işaretledikten sonra “confirm” diyoruz ve oyun inmeye başlıyor.

PUBG Mobile Lite ’ı Bilgisayarda Oynamak İster misin?

PUBG Mobile Lite’a Başlıyoruz

Türkçe desteği de bulunan PUBG Mobile Lite’a ilk giriş yaptığımızda basit bir giriş arayüzüyle karşılaşıyoruz. Buradan dilerseniz Google Play Oyunlar yoksa da Facebook hesabınızı kullanarak profil oluşturabiliyorsunuz. Ardından da karakterimizin dış görünüşünü belirleyeceğimiz kısım karşılıyor bizi. Buradan cinsiyet, yüz şekli, saç ve kullanıcı adı gibi özelliklerimizi belirledikten sonra “Yarat” butonuna tıklayarak ilerliyoruz. Sonrasında ise savaşa hazırız. Oyunun bir öğretici modu bulunmuyor. Yapımcılar bunun yerine oynayarak tecrübe kazanmanızı istemiş. Bu doğru bir yaklaşım çünkü PUBG Mobile Lite bol bol öleceğiniz ve kaybedeceğiniz bir oyun. Ancak oynadıkça oyunun mekaniklerini yavaşça kavrıyor ve nasıl hayatta kalacağınıza dair planlarınızı içgüdüsel olarak yapmaya başlıyorsunuz.

PUBG Mobile Lite ’ı Samsung S9+ ‘tan 6 Kat Hızlı Oyna!

Uçaktan Doğru Noktada Atlayın

Oyunda haritaya ineceğiniz yer hayati önem taşımakta. Genelde bina yoğunluğunun fazla olduğu konumlarda daha fazla loot bulunuyor. Ancak bu sebeple bu bölgelerin özellikle tercih edildiğini unutmayın. Başlangıç için size tavsiyemiz haritanın daha boş görünen kısımlarını tercih etmeniz. Az da olsa çoğu yerde başlangıç için işinizi görecek miktar silah ve cephane bulabileceksiniz.

PUBG Mobile Lite ’ı Bilgisayarda Oynamak İster misin?

Araçlar Çok Da Önemli Değil

PUBG Mobile Lite sürümünde oyunun diğer versiyonlarına kıyasla araçların hayati önemi bulunmuyor. Oyun haritası, düşük performanslı cihazlarda da kolaylıkla çalışabilsin diye daha küçük tasarlanmış. Bu yüzden gerektiğinde koşarak güvenli bölgeye ulaşmak çok da zor değil. Tabii ki bunun için haritaya az da olsa hakim olmanız gerekiyor. Güvenli bölge haritanın bir ucundayken siz diğer ucunda takılıyorsanız işiniz daha zor. Ayrıca araç kullandığınızda seslerin çevreden duyulduğunu ve çok dikkat çektiğinizi de unutmayın.

PUBG Mobile Lite ’ı Samsung S9+ ‘tan 6 Kat Hızlı Oyna!

Silah Geliştirmelerini Sakın Atlamayın

Oyunda silahınıza takabileceğiniz çeşitli parçalar bulunuyor. Bunlar silahın gücünü inanılmaz ölçüde etkileyebiliyor. Bunların belki de en çok tercih edilenlerinden biri dürbünler. Oyunun haritası da diğer sürümlerine göre daha küçük olduğundan iyi bir dürbünle kazanma şansınızı arttırabilirsiniz.

PUBG Mobile Lite ’ı Bilgisayarda Oynamak İster misin?

Başlangıçta Air Droplardan Kaçınmanız Daha Doğru Olabilir

PUBG Mobile Lite’da belli aralıklarla uçaktan air droplar düşüyor. Bunların düştüğü yeri haritanın büyük bir kısmından görmek mümkün. Air Dropların içinde ise bazen haritanın hiçbir yerinde bulamayacağınız değerli silah ve zırhlar çıkabiliyor. Bu sebeple bunlar gelişmiş oyuncuların hep takibinde. Bu yüzden başlangıçta bunlar pek size göre olmayabilir. Bazı oyuncular air dropların yakınlarında pusu kurup acemi oyuncuların gelmesini bekleyebilir. Şansınıza çok yakınınıza düşen bir air drop olursa belki başkaları gelmeden önce değerli eşyaları alabilirsiniz. Ancak bunun için çok hızlı olmanız gerekiyor. Air dropun hemen yanına envanterinizde varsa bir gaz bombası atmanız işinizi kolaylaştırabilir.

PUBG Mobile Lite ’ı Samsung S9+ ‘tan 6 Kat Hızlı Oyna!

Günlük Bonusları Takip Edin

PUBG Mobile Lite oyuna her gün giriş yapanları çeşitli şekillerde ödüllendiriyor. Tek yapmanız gerekense oyunu açıp giriş arayüzünde sunulan günlük ödüle tıklamanız. Bunlar arasında çeşitli paraşüt, giysi ve silah kostümleri ve ücretsiz kasalar mevcut. Oyunu oynamayacaksanız bile giriş yapıp bu ödüllerden faydalanmanızı tavsiye ediyoruz. Unutmayın ki ne kadar art arda gün oyuna girerseniz o kadar güzel ödüllerle karşılaşıyorsunuz.

Son olarak her rekabetçi oyunda olduğu gibi PUBG Mobile Lite’da iyi olmanın sırrı da bol bol oynamak. Ancak verdiğimiz başlangıç taktikleri sayesinde iyi oyuncu olma yolunda ilk adımlarınızın sağlam olacağını düşünüyoruz. Başka içeriklerde görüşmek üzere diyor ve size keyifli oyunlar diliyoruz.

PUBG Mobile Lite ‘ı Bilgisayarda Oyna!

Eğer ki bu oyunu oynarken telefonun kasıyorsa, ısınıyorsa, kendine özel bir telefonun yoksa veya PUBG Mobile Lite ‘ı bilgisayarda oynamak istiyorsan, sana dünyanın en iyi Android Emülatörü: BlueStacks ‘ı indirmeni öneririm. Bilgisayarın ne kadar eski olursa olsun kasmasız bir oyun deneyimi sunan BlueStacks ‘ı kesinlikle tavsiye ederim. BlueStacks ‘ı İndirmek için Tıkla!

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli
avatar
  • Oyun Haber TR 4 yıl önce
  • […] İlginizi çekebilir: Yeni Başlayanlar İçin: PUBG Mobile Lite Rehberi […]