Yeni Başlayanlar İçin: PUBG Mobile Lite Rehberi

Sıradaki içerik:

Yeni Başlayanlar İçin: PUBG Mobile Lite Rehberi

Yeni Başlayanlar İçin: Mobile Legends Rehberi

2640 okunma — 04 Şubat 2020 23:33
avatar

Oyun HaberTR

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

Mobile-Legends-rehberi

Mobile Legends uzun bir süredir piyasada olup bilgisayardaki League Of Legends oyununa benzemesi ile birçok oyun sever tarafından sevilerek oynanmaktadır. Oyun içerisinde birçok şampiyon olup çeşitli özelliklere sahip olmaktadırlar. Tank şampiyonlar ya da atak şampiyonları gibi daha farklı şampiyon çeşitliliği ile tam olarak rol yapma oyunu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Oyun tıpkı Leaue Of Legends oyununun mantığında ilerlemektedir. Beşe beş takımlar halinde büyük bir haritada maç başlamaktadır. Ana kulenin alınması halinde maç kazanılarak zafer elde edilmektedir. Böylelikle de Mobile Legends oyunu içerisinde ilerleyebilinmektedir.

Oyunun kurulumu

Bluestacks android emulator games featured

Oyunu bilgisayarda, dünyanın en hızlı ve bütün mobil oyunları kasmadan oynatabilen Android Emulator’ü BlueStacks üzerinden oynamak istiyorsanız BlueStacks’in en az 4.1 sürümü bilgisayarınızda yüklü olmalıdır. BlueStacks’ı bilgisayarınıza indirdikten sonra sol üst köşede ki arama butonundan oyunu arayarak veya yazılımın içinde bulunan PlayStore üzerinden Mobile Legends ’i bularak oyunu yükleyebilirsiniz. Oyun açıldığında karşınızda klavyedeki tuşların oyunda nasıl kullanıldığı bilgisi geliyor. Burada isterseniz ayar değişikliği yapabilirsiniz. Oyunu ilk yükleyip girdiğinizde sizden hangi bölgedeki oyuncularla oyunu oynamak istediğiniz soruluyor. Biz Avrupa seçeneğini işaretledik. Daha sonra ikinci bir oyun yükleme ekranı karşınıza gelecek ve burada “download” sekmesiyle oyunu yükleyeceksiniz. “Download Play Mini Game” seçeneğini işaretledikten sonra “confirm” diyoruz ve oyun inmeye başlıyor.

Şampiyon Eşyaları

Mobile Legends tam olarak bir rol yapma oyunu olmaktadır. Maç esnasında kendi şampiyonunuza uygun eşya satın alımı ile birlikte gelişim sağlanabilmektedir. Eşyaları satın almak için ise maçta minyon öldürmek ya da rakip şampiyon öldürmek gerekmektedir. Bu şekilde altın para kazanılarak eşya satın alınabilmektedir.

Örnek verecek olursak tank bir şampiyon alındıysa zırh ve atak eşyaları satın almak çok daha mantıklı olmaktadır. Her eşyanın kendine göre bir özelliği olduğu için satın almadan önce özelliklerini iyice okuyup o şekilde almak çok daha iyi olur. Bu noktadan Mobile Legends oyunu için hazırlanmış rehberleri okuyup o şekilde maçlara girebilirsiniz. Böylelikle daha iyi bir maç keyfi yaşayabilirsiniz.

Mobile Legends ’i Bilgisayarda Oynamak İster misin?

Savaş Büyüleri

Oyun içerisinde kullanılabilecek birçok büyü bulunmaktadır. Bu büyüler kritik anlarda oldukça işe yaramaktadır. Genel olarak rakipten kaçma ya da sersemletme gibi işlevlere yarayan bu büyüler belirli bir kullanma süresi doğrultusunda kullanılabilmektedir. Mobile Legends oyununda olan büyülerden bahsedecek olursak; İntikam, varış, ışınlanma, iyileştirme, taşlama, infaz gibi birçok büyüyü sıralayabiliriz. Seçilen şampiyona göre bu büyüleri değiştirmek gerekmektedir. Her şampiyon için farklı büyü kullanımı her zaman daha iyi olmaktadır.

Mobile Legends ’i Samsung S9+ ‘tan 6 Kat Hızlı Oyna!

Şampiyonlar

Mobile Legends oyunu içerisinde farklı mevkilerde oynanmak üzere onlarca şampiyon bulunmaktadır. Bu şampiyonların türlerinden bahsedecek olursak; tank, suikastçı, savaşçı, ormancı, nişancı, destek, büyücü şeklinde sıralama yapabiliriz. Genel olarak oyunda tank, destek, ormancı, nişancı ve büyücü olması gerekmektedir. Fakat bu dizilimler takımdan takıma göre değişebilir. Oyun içerisinde birlikte girilen takımlarda farklı şampiyon dizilimleri yapılabilmektedir. Standart bir dizilim kısıtlaması bulunmamaktadır.

Oyunda bulunan şampiyonların bazıları bedava olduğu gibi bazıları da paralı olmaktadır. Şampiyondan şampiyona göre değişiklik gösteren oyun içi paralı ya da gerçek paralı olan şampiyonlar oynanış zevkini oldukça arttırmaktadır. Ancak her ne kadar gerçek parayla şampiyon alınsa da şampiyonu doğru şekilde kullanamayan kişiler bozgun yemektedir. Bu noktada ise parası olanın kazandığı bir oyun ortamı tamamen engellenmiştir.

Mobile Legends ’i Bilgisayarda Oynamak İster misin?

Lig Sistemi

Oyunda oldukça rekabetli olan bir lig sistemi bulunmaktadır. Genel olarak birçok oyuncunun aşina olduğu League Of Legends lig sistemine benzer olan bu sistem oyuncuları birbirlerinden üstün tutmaktadır. Mobile Legends ligleri olarak en düşükten en yükseğe doğru bir merdiven şeklinde ligler bulunmaktadır. Her lig kendine göre zorlukta olup daha üste çıkmak için daha fazla efor sarf etmek gerekmektedir. Lig çıkma konusunda son derece geniş bir rehberler bulunmaktadır ve lig maçlarına çıkmadan önce ciddi bir hazırlık içerisinde bulunulmaktadır.

Mobile Legends ’i Samsung S9+ ‘tan 6 Kat Hızlı Oyna!

Mobile Legends Bilgisayardan Oynama

Birçok oyuncu mobilden oynamak yerine bilgisayardan oyun oynamayı tercih etmektedir. Mobil Legends ise BlueStacks ile birlikte ücretsiz şekilde bilgisayardan oynanabilmektedir. Birçok oyuncuya göre ise bilgisayardan daha iyi bir performans elde edilmesiyle oyun içi başarılar daha artmaktadır. Klavye ve Mouse ile birlikte oyun keyfi bu şekilde yaşanabilmektedir.

Mobile Legends ‘i Bilgisayarda Oyna!

Eğer ki bu oyunu oynarken telefonun kasıyorsa, ısınıyorsa, kendine özel bir telefonun yoksa veya Mobile Legends ‘i bilgisayarda oynamak istiyorsan, sana dünyanın en iyi Android Emülatörü: BlueStacks ‘ı indirmeni öneririm. Bilgisayarın ne kadar eski olursa olsun kasmasız bir oyun deneyimi sunan BlueStacks ‘ı kesinlikle tavsiye ederim. BlueStacks ‘ı İndirmek için Tıkla!

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli