Yeni Başlayanlar İçin: Fifa Mobile Rehberi

Sıradaki içerik:

Yeni Başlayanlar İçin: Fifa Mobile Rehberi

Yeni Başlayanlar İçin: Minecraft (Mobile) Rehberi

821 okunma — 31 Mart 2020 12:50
avatar

Oyun HaberTR

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

minecraft nasıl indirilir

Uzun yıllardır oyun sektöründe başı çeken bir oyun olarak bilinen Minecraft (Mobile) yaratıcılık ve hayal gücü oyunu olarak bilinmektedir. Oyun ilk görüşte grafikleri ile dikkat çekmektedir. Oldukça kötü grafikler ile oynanan bu oyunda grafiğin kötü olması oyun severler için hiçbir sorun yaratmamaktadır. Oyunun yaratıcı ve kullanışlı olması bütün dezavantajlarını kapatmaktadır. Mühendislik harikası olan bu oyun kısaca tanıtılacak olursa doğadaki madenleri kullanarak ortaya yeni yapılar çıkarılmaktadır. Yeni yapıların yanında geceleri ortaya çıkaran canavarlarla da savaşılmaktadır. Minecraft (Mobile) içerisinde birçok yapı çeşidi yapılabilmektedir. Bu yapılar arasında ev saray köy şato gökdelen kasaba gibi akıla gelebilecek her şey inşa edilebilmektedir.

Minecraft (Mobile) ’ı Bilgisayarda Oynamak İster misin?

Minecraft Nasıl Oynanır?

BlueStacks uygulamasının bizlere sunduğu Minecraft (Mobile) oyunu oynama süreci oldukça kolay ve eğlencelidir. Oyuna ilk giriş yapıldığında boş oyuncu kendini boş bir alanda bulmaktadır. Normal oyun modunda bu şekilde olmaktadır ancak Minecraft (Mobile) oyununa multiplayer girildiğinde oyun alanı epey kalabalık olmaktadır. Normal oyun moduna girildiğinde ilk olarak ağaç kesimi işlemi yapılması gerek. Oyuncunun elinde araç gereç olmadan yapabileceği tek iş budur ve en önemlisi de budur. Oyun başladıktan sonra gece olmadan olabildiğince ağaç kesilme işlemi yapılmalıdır ki oyun ilerlesin. Ağacı kestikten sonra düşen hammadde ile kalasa çevirdikten sonra kazma kürek gibi eşyalara çevirmek gerekmektedir. Bu el aletleri oyun sürecinde çok işe yaramaktadır. Yapılan bu çevirme işlemine crafting adı verilmektedir.

Minecraft (Mobile) ’ı Samsung S9+ ‘tan 6 Kat Hızlı Oyna!

Minecraft (Mobile) Kurulumu

Bluestacks android emulator games featured

Oyunu bilgisayarda, dünyanın en hızlı ve bütün mobil oyunları kasmadan oynatabilen Android Emulator’ü BlueStacks üzerinden oynamak istiyorsanız BlueStacks’in en az 4.1 sürümü bilgisayarınızda yüklü olmalıdır. BlueStacks’ı bilgisayarınıza indirdikten sonra sol üst köşede ki arama butonundan oyunu arayarak veya yazılımın içinde bulunan PlayStore üzerinden Minecraft (Mobile) ’ı bularak oyunu yükleyebilirsiniz. Oyun açıldığında karşınızda klavyedeki tuşların oyunda nasıl kullanıldığı bilgisi geliyor. Burada isterseniz ayar değişikliği yapabilirsiniz. Oyunu ilk yükleyip girdiğinizde sizden hangi bölgedeki oyuncularla oyunu oynamak istediğiniz soruluyor. Biz Avrupa seçeneğini işaretledik. Daha sonra ikinci bir oyun yükleme ekranı karşınıza gelecek ve burada “download” sekmesiyle oyunu yükleyeceksiniz. “Download Play Mini Game” seçeneğini işaretledikten sonra “confirm” diyoruz ve oyun inmeye başlıyor.

Minecraft (Mobile) ’ı Samsung S9+ ‘tan 6 Kat Hızlı Oyna!

MineCraft Crafting İşlemi

Minecraft (Mobil) oyununda gelişmek açısından crafting işlemi oldukça önemli olmaktadır. Çünkü bu işlem ile toplanan bütün eşyalar başka bir eşyaya dönüştürülebilir ya da başka bir eşya ile birleştirerek farklı eşyalar oluşturabiliriz. Yani o an lazım olan eşyaya hemen çevirebiliriz her şekilde kullanabiliriz. Örnek olarak meşale örneğini verebiliriz. Meşale yapımında kömür ve ağaç sapı kullanılır. Kömür direk hammadde olarak kullanılmaktadır. Ancak meşale sapı iki işlemden yapılmaktadır. İlk önce ağacı kestikten sonra kalas çevirilir kalastan sonra sap haline getirilir. Bu işlemlere crafting denilmektedir. Minecraft Mobile oyunu boyunca crafting sürekli yapılmaktadır.

Minecraft (Mobile) ’ı Bilgisayarda Oynamak İster misin?

Minecraft Mobile Online Nasıl Oynanır?

Arkadaşlarla oynanan oyun olarak oldukça ünlü olduğu bu oyun yani Minecraft (Mobile) oyununun da online oynanması oyun severleri sevindirmektedir. İlk olarak oyunu yükledikten sonra oyunun ayarlarına girerek multiplayer menüsünün altındaki ayarların açık olduğuna dikkat edilmesi gerekir. Yoksa multiplayer modunda oynanmaz. Ardından ana ekrana geri dönüp play tuşu ile oyuna başlanabilir. Ardından oyuncunun karşısına dünya oluşturma bölümü çıkmaktadır. Diğer oyuncular tarafından oluşturulan Minecraft Mobile serverlarına katılmanız gerekmektedir. Bu sebeple friends seçeneğine tıklanmalı. Friends sekmesi ile birlikte add friend butonuna basıp server kısmına tıklamalısınız. Bu işlemlerden sonra karşımıza gelen ekrana bilgilerimizi eksik doldurduktan sonra add server butonuna basmalıyız. Tüm işlemler bittikten sonra worlds seçeneğine geri dönüp serverlara giriş yapabilir. Her zaman tercih edilen online oynama oldukça eğlenceli geçmektedir.

Oyun içerisinde farklı yapılar yapabilen oyuncular hayal güçlerini yansıtmaktadırlar. Yeni yaratıcı yapılar ortaya çıkaran oyuncular kendi yeteneklerini görebilmektedirler. Yeni yapıların yanında zamane yapıların da aynıları uzun çalışmalar ile yapılabilmektedir. Minecraft Mobile oyunu herkesin oynaması gereken ve oynandığında kişileri uzun zaman kendine bağlayacak bir oyundur. Fırsatı olan herkesin oyunu oynaması kişilere avantaj sağlayacaktır.

Minecraft (Mobile) ‘ı Bilgisayarda Oyna!

Eğer ki bu oyunu oynarken telefonun kasıyorsa, ısınıyorsa, kendine özel bir telefonun yoksa veya Minecraft (Mobile) ‘ı bilgisayarda oynamak istiyorsan, sana dünyanın en iyi Android Emülatörü: BlueStacks ‘ı indirmeni öneririm. Bilgisayarın ne kadar eski olursa olsun kasmasız bir oyun deneyimi sunan BlueStacks ‘ı kesinlikle tavsiye ederim. BlueStacks ‘ı İndirmek için Tıkla!

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli