Yeni Başlayanlar İçin: Idle Heroes

Sıradaki içerik:

Yeni Başlayanlar İçin: Idle Heroes

Yeni Başlayanlar İçin Fetih: Altın Çağ

1886 okunma — 20 Aralık 2019 20:53
avatar

Oyun HaberTR

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

fetih altin cag

Nasıl bir oyun bu Fetih: Altın Çağ?

Son yıllarda hem oyun hem de mobil sektörünün gelişmesiyle birlikte, mobil oyunların sayısında kayda değer bir artış görüldü. 3D’ler, savaş oyunları, simülasyonlar ve strateji oyunları, bugün her yaştan insanın keyifle oynadığı oyunların başında geliyor. Bu oyunlardan biri de IGG‘nin yarattığı ‘Fetih: Altın Çağ‘ isimli oyun. Büyüklüğü 342 megabayt olan oyun, Apple’ın App Store’undan iOS, Google Play’dan ise Android işletim sistemleri için ücretsiz indirilebiliyor. Tanıtımında hafif derece şiddet içerdiği belirtilen animasyon oyunu, 9 yaşının altındaki çocukların oynaması uygun görülmemiş. 

Fetih: Altın Çağ ‘ın kurulumu

Bluestacks android emulator games featured

Oyunu bilgisayarda, dünyanın en hızlı ve bütün mobil oyunları kasmadan oynatabilen Android Emulator’ü BlueStacks üzerinden oynamak istiyorsanız BlueStacks’in en az 4.1 sürümü bilgisayarınızda yüklü olmalıdır. BlueStacks’ı bilgisayarınıza indirdikten sonra sol üst köşede ki arama butonundan oyunu arayarak veya yazılımın içinde bulunan PlayStore üzerinden Fetih: Altın Çağ ’ı bularak oyunu yükleyebilirsiniz. Oyun açıldığında karşınızda klavyedeki tuşların oyunda nasıl kullanıldığı bilgisi geliyor. Burada isterseniz ayar değişikliği yapabilirsiniz. Oyunu ilk yükleyip girdiğinizde sizden hangi bölgedeki oyuncularla oyunu oynamak istediğiniz soruluyor. Biz Avrupa seçeneğini işaretledik. Daha sonra ikinci bir oyun yükleme ekranı karşınıza gelecek ve burada “download” sekmesiyle oyunu yükleyeceksiniz. “Download Play Mini Game” seçeneğini işaretledikten sonra “confirm” diyoruz ve oyun inmeye başlıyor.

Fetih: Altın Çağ ’ı Samsung S9+ ‘tan 6 Kat Hızlı Oyna!

Fetih: Altın Çağ nasıl oynanır?


Oyuna ilk defa girdiğinizde, karşınıza bir senaryo çıkıyor. Senaryoya göre, saldırıya uğrayan ülke topraklarında padişah bir okla vuruluyor. Saldırı sonrası padişah hastalanıyor. Oyuncular ise senaryo gereği, tahtın varisi olarak ülkeye liderlik ediyor. Ancak padişah bir süre sonra ölüyor. Oyuncular bu aşamadan sonra oyundaki isimlerini belirliyor. 


Her oyuncuya, depo, atölye, ahır, atış alanı ve piyade kampı gibi yapıların bulunduğu bir şehir veriliyor. Oyuncuların sıfırdan bir şehir inşa etmesine gerek kalmıyor. Buralarda asker yaratmak ve bunların kabiliyetini artırmak mümkün. Fetih: Altın Çağ‘da kahraman yaratılan bir bölüm, görevlerin yer aldığı bir sekme, alınabilecek eşyaların olduğu bir alan ve posta kutusu da yer alıyor. Fetih: Altın Çağ, diğer kişilerin de yer aldığı online bir strateji oyunu olduğu için farklı oyuncularla iletişime geçmek mümkün. Ayrıca isterseniz, diğer oyuncuların da bulunduğu bir loncaya üye olabilirsiniz.

Fetih: Altın Çağ ’ı Bilgisayarda Oynamak İster misin?

Gelişin ve yağmalayın!


Oyuncular, rakiplerinin şehirlerine ya da ordularına saldırabiliyor. Loncadaki diğer arkadaşlarınız, saldırıya uğradığınızda kentinize yardıma gelebilir, düşmanlarınıza savaş ilan edebilir. Egemenlik Savaşı’na katıldığınızda, ‘hünkar’ unvanına sahip olabilmek için çok sayıda savaşa girmeniz gerekiyor. Oyuncular, çok sayıda boş krallıktan birine göç ederek kendisini geliştirebiliyor. Ancak yeterince geliştiğinizi düşünüyorsanız, krallıklara saldırarak yağmalayabilir, ganimetinizi genişletebilirsiniz. Oyuncular, çatışmaların yanı sıra vilayet, saray, krallık ve istilacı savaşlarına girebiliyor.


Oyuncular, sahip oldukları şehirleri düzene sokarak, kentinin seviyesini yükseltebiliyor. Oyunda teknolojik araştırmalar yapılabiliyor, kaynak toplayıp birlikler eğitilebiliyor, savaşlarda oyuncuya büyük avantaj sağlayan kahramanlar terfi ettirilerek güçlendirilebiliyor. Fetih: Altın Çağ’da topluluk özelliğiyle oyuncular farklı ülkelerdeki diğer oyuncularla oyunda sohbet edebiliyor, kişiselleştirilmiş sohbet grupları oluşturabiliyor. 

Fetih: Altın Çağ ’ı Bilgisayarda Oynayarak Para Kazanmak İster misin?

Fetih Parası nedir?


Oyundaki para sistemine, Fetih Parası adı verilmiş. Bu para, oyuna dair özel bir para birimi. Fetih Parası, Fetih Butiği’nden birkaç eşya satın almaya yarıyor. Butik, kentteki pazar yerinde bulunuyor. Bu parayı elde etmek için gerçek para vermeye gerek yok. Fetih Parası, oyundaki etkinliklere katılarak veya günlük görevler yapılarak kazanılabiliyor. Oyunun geliştiricisi, yakında sosyal medya etkinliklerinden de bu paranın kazanılabileceğini belirtiyor.

Fetih: Altın Çağ ’ı Samsung S9+ ‘tan 6 Kat Hızlı Oyna!

Fetih: Altın Çağ’da abonelik sistemi 


Oyuncular, oyunda uygulama içi satın alma yapabiliyor. Abonelik sistemi bir ay için geçerli. Aboneliğin ücreti ise 69 lira 99 kuruş olarak belirlenmiş. Abone olanlar bir ay boyunca araştırma ve inşaat hızında yüzde 25 artış kazanıyor. Kazanılan kahraman ve oyuncuda yüzde 20 daha fazla TP veriliyor. Ayrıca özel eşyayı elde etme kuponu da veriliyor. Oyuncuların iTunes hesabından para tahsil edilebiliyor.


Fetih: Altın Çağ’ı PC’den de oynamak mümkün. Oyuncuların BlueStacks adlı uygulamayı indirerek bilgisayarlarına kurması gerekiyor. BlueStacks uygulamasıyla, Android işletim sistemine uygun oyunları PC’den kolaylıkla oynayabilirsiniz. 

Fetih: Altın Çağ ’ı Bilgisayarda Oynamak İster misin?

Fetih: Altın Çağ ‘ı Bilgisayarda Oyna!

Eğer ki bu oyunu oynarken telefonun kasıyorsa, ısınıyorsa, kendine özel bir telefonun yoksa veya Fetih: Altın Çağ ‘ı bilgisayarda oynamak istiyorsan, sana dünyanın en iyi Android Emülatörü: BlueStacks ‘ı indirmeni öneririm. Bilgisayarın ne kadar eski olursa olsun kasmasız bir oyun deneyimi sunan BlueStacks ‘ı kesinlikle tavsiye ederim. BlueStacks ‘ı İndirmek için Tıkla!

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli