Yeni Başlayanlar İçin: Brawl Stars Rehberi

Sıradaki içerik:

Yeni Başlayanlar İçin: Brawl Stars Rehberi

Yeni Başlayanlar İçin: Clash of Clans Rehberi

1264 okunma — 04 Şubat 2020 23:32
avatar

Oyun HaberTR

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

clash-of-clans-rehber-

Clash of Clans, Finlandiyalı mobil oyun üreticisi Supercell tarafından 2012 yılında iOS cihazlar 2013 yılında ise Android cihazla için piyasaya sürülen bir strateji-savaş oyunu. Oyun, çıktığı andan bugüne yüz milyonları aşan indirme sayısıyla birçok rekor kırmış ve mobil oyun dünyasının efsaneleri arasında yerini almıştır. Oyun oldukça eski olmasına rağmen hala oldukça aktif bir oyuncu kitlesi bulunmakta ve bu kitle de hala büyümeye devam etmektedir. Siz de Clash of Clans’a yeni başlayanlardansanız başlangıçta çok işinize yarayacak bazı ipuçları ve taktikleri yazımızda bulabilirsiniz.

Oyunun kurulumu

Bluestacks android emulator games featured

Oyunu bilgisayarda, dünyanın en hızlı ve bütün mobil oyunları kasmadan oynatabilen Android Emulator’ü BlueStacks üzerinden oynamak istiyorsanız BlueStacks’in en az 4.1 sürümü bilgisayarınızda yüklü olmalıdır. BlueStacks’ı bilgisayarınıza indirdikten sonra sol üst köşede ki arama butonundan oyunu arayarak veya yazılımın içinde bulunan PlayStore üzerinden Clash of Clans ’ı bularak oyunu yükleyebilirsiniz. Oyun açıldığında karşınızda klavyedeki tuşların oyunda nasıl kullanıldığı bilgisi geliyor. Burada isterseniz ayar değişikliği yapabilirsiniz. Oyunu ilk yükleyip girdiğinizde sizden hangi bölgedeki oyuncularla oyunu oynamak istediğiniz soruluyor. Biz Avrupa seçeneğini işaretledik. Daha sonra ikinci bir oyun yükleme ekranı karşınıza gelecek ve burada “download” sekmesiyle oyunu yükleyeceksiniz. “Download Play Mini Game” seçeneğini işaretledikten sonra “confirm” diyoruz ve oyun inmeye başlıyor.

Clash of Clans’a Başlıyoruz

Oyunu mobil cihazınıza indirip açtıktan sonra hemen aksiyona dahil oluyoruz. Köyümüze bir goblin sürüsü saldırmak üzere ve köyü savunmak için bir top yerleştirmemiz gerekiyor. Bu şekilde goblinleri kolaylıkla alt ettikten sonra ise oyun bize genel mekanikleri öğretmek adına bazı başka talimatlar veriyor. Bunları tamamladıktan sonra ise köyümüzü dilediğimiz şekilde düzenleyebiliyor ve online oyuncularla savaşabiliyoruz. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken şey bir yere saldırmadan önce köyünüzün savunmalarının yeterli olması. Çünkü Clash of Clans, yeni başlayan oyunculara 3 günlük dokunulmazlık hakkı veriyor. Ancak birine saldırırsanız bu hakkı kaybediyorsunuz.

Clash of Clans ’ı Bilgisayarda Oynamak İster misin?

Ne Kadar Kaynak O Kadar Güç

Clash of Clans’da temel amacımız köyümüzü sürekli geliştirmek ve saldırılara karşı güçlü bir pozisyona getirmek. Bunun için ise kaynaklara ihtiyacınız olacak. Oyunda Altın, İksir, Kara İksir ve Yeşil Taş adında 4 farklı kaynak bulunmakta. Bunların en değerlisi olan yeşil taşlar ile üretim bekleme süresini kısaltabilirsiniz. Yeşil taşlar gerçek para ile satın alınabiliyor. Ayrıca oyunun başında verilen 500 yeşil taşı üçüncü bir inşaat işçisi almak için kullanmanızı öneririz. Böylelikle daha hızlı bir şekilde köyünüzü geliştirebilirsiniz.

Clash of Clans ’ı Samsung S9+ ‘tan 6 Kat Hızlı Oyna!

Köyünüzün Düzeni Çok Önemli!

Köyünüzdeki binaların ve savunma yapılarının konumlandırılması köyünüzün savunması için çok büyük önem taşımakta. Binalarınızı ne kadar geliştirirseniz geliştirin uygun bir köy düzeni yaratmadığınızda saldırılara karşı oldukça savunmasız kalmanız mümkün. Köy düzeni daha çok oyunun ilerleyen aşamalarında önem kazanacak ancak şimdiden öğrenmenizi tavsiye ederiz. Bu konunun detaylarını çeşitli YouTube kanallarından veya sizlere hazırlayacağımız içeriklerden öğrenebilirsiniz.

Clash of Clans ’ı Bilgisayarda Oynamak İster misin?

İlk Büyük Hedef: Bir Klana Katılmak

Clash of Clans tek başına oynandığında pek verim alabileceğiniz bir oyun değil. Bu sebeple bir klana girmek çok önemli. Bunu yapmak içinse öncelikle köyünüzde harabe durumunda olan klan kalesini onarmalısınız. Bunun için 10000 altın gerekiyor. Bu, oyuna yeni başlayan oyuncular için çok fazla bir miktar. Ancak şimdiden bu parayı biriktirmeyi hedef olarak kafanıza koymanızı tavsiye ederiz.

Clash of Clans ’ı Samsung S9+ ‘tan 6 Kat Hızlı Oyna!

İlk 3 Günde Yapmanız Gerekenler

Oyuna yeni başlayanların 3 gün süren bir dokunulmazlık hakkının bulunduğunu belirtmiştik. Bu hakkı bozmamak için başkalarına saldırmamanız gerekiyor. Buna dikkat etmeniz çok önemli çünkü bu 3 günü büyük avantaja çevirebilirsiniz. İlk iki gün özellikle altın ve iksir kaynaklarını ve kapasitelerini arttırmanızı öneririz. Bu sırada altın ve iksir kapasiteleri dışında yapılarınızı geliştirmeniz çok gerekli değil. Çünkü zaten dokunulmazlık hakkınız var. Üçüncü gün ise binaları ve savunma sistemlerini geliştirmeye odaklanabilirsiniz. Savunma sistemlerinde ise öncelik şu şekilde olmalı: Havanlar, Okçu Kuleleri, Toplar, Duvarlar.

Clash of Clans’a iyi bir başlangıç yapabilmek için dikkat etmeniz gereken bazı noktaları yazımızda sizlere sunduk. Şimdi size gerekenler ise bolca sabır ve yine bol bol pratik. Clash of Clans, başlaması kolay ama ustalaşması zor bir oyun. Bu yüzden bunlara fazlasıyla ihtiyacınız olacak. Sizlere keyifli oyunlar diliyor ve başka rehberlerimizde görüşmek üzere diyoruz.

Clash of Clans ‘ı Bilgisayarda Oyna!

Eğer ki bu oyunu oynarken telefonun kasıyorsa, ısınıyorsa, kendine özel bir telefonun yoksa veya Clash of Clans ‘ı bilgisayarda oynamak istiyorsan, sana dünyanın en iyi Android Emülatörü: BlueStacks ‘ı indirmeni öneririm. Bilgisayarın ne kadar eski olursa olsun kasmasız bir oyun deneyimi sunan BlueStacks ‘ı kesinlikle tavsiye ederim. BlueStacks ‘ı İndirmek için Tıkla!

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli