PlayStation Plus 2020 Nisan Oyunları

Sıradaki içerik:

PlayStation Plus 2020 Nisan Oyunları

Yeni Başlayanlar İçin: Candy Crush Saga Rehberi

1857 okunma — 31 Mart 2020 12:45
avatar

Oyun HaberTR

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

candy crush saga

Candy Crush Saga, İngiltere menşeli King şirketi tarafından oluşturulmuştur. Günümüzde Android , iOS ve Windows Phone tabanlı tüm telefonlarda , Windows ve Linux ortamında rahatlıkla oynanabilen bir bulmaca oyunudur. Oyun, çıktığı andan bugüne kadar 500 milyondan fazla indirme sayısıyla oyun dünyasının efsaneleri arasında yerini almıştır. Oyun 2012 yılında oluşturulmasına rağmen hala oldukça büyük bir oyuncu kitlesi bulunmaktadır. Eğer siz de Candy Crush Saga ’ya yeni başlayanlardansanız başlangıç seviyesi için işinize yarayacak bazı faydalı ipuçları ve taktikleri yazımızda bulabilirsiniz.

Candy Crush Saga Kurulumu

Bluestacks android emulator games featured

Oyunu bilgisayarda, dünyanın en hızlı ve bütün mobil oyunları kasmadan oynatabilen Android Emulator’ü BlueStacks üzerinden oynamak istiyorsanız BlueStacks’in en az 4.1 sürümü bilgisayarınızda yüklü olmalıdır. BlueStacks’ı bilgisayarınıza indirdikten sonra sol üst köşede ki arama butonundan oyunu arayarak veya yazılımın içinde bulunan PlayStore üzerinden Candy Crush Saga ’yı bularak oyunu yükleyebilirsiniz. Oyun açıldığında karşınızda klavyedeki tuşların oyunda nasıl kullanıldığı bilgisi geliyor. Burada isterseniz ayar değişikliği yapabilirsiniz. Oyunu ilk yükleyip girdiğinizde sizden hangi bölgedeki oyuncularla oyunu oynamak istediğiniz soruluyor. Biz Avrupa seçeneğini işaretledik. Daha sonra ikinci bir oyun yükleme ekranı karşınıza gelecek ve burada “download” sekmesiyle oyunu yükleyeceksiniz. “Download Play Mini Game” seçeneğini işaretledikten sonra “confirm” diyoruz ve oyun inmeye başlıyor.

Candy Crush Saga ’yı Bilgisayarda Oynamak İster misin?

Candy Crush Saga Başlangıç Rehberi

Oyunu indirip açtıktan sonra karşımıza değişik renklerde ve şekillerde şekerler çıkmaktadır. Buradaki amaç şekerleri minimum 3’lü olacak şekilde patlatmaktır. Şekerler, son şeker hareket ettikçe bir önceki şekli tamamlamak için aynı yönde sıralanmıştır. Eğer şekerlerden birini yatay olarak taşırsanız, taşıdığınız şeker yatak bir şerit yaratacaktır. Bu da şekerlerin yatay olarak yok olmasını sağlayacaktır.Aynı işlemi dikey olarakta yapabilirsiniz. Bazı patlatmaların sonunda ortaya özel fonksiyonlu şekerler çıkmakta ve bu özel fonksiyonlu şekerler sayesinde daha hızlı bir şekilde diğer şekerleri yok edebiliriz. Bu özel şekillerin oluşması için 4 veya 5 farklı şekilde birleştirmeniz gerekiyor. Seviyelerin git gide zorlaştığı bu oyunda toplamda 10000’den fazla seviye bulunmakta ve her geçen gün oyuna yeni seviyeler eklenmektedir.

Candy Crush Saga ’yı Samsung S9+ ‘tan 6 Kat Hızlı Oyna!

Ne Kadar Can O Kadar Oyun

Oyunda bir can sistemi mevcuttur. Her oyunda girdiğinizde mevcut canınızdan 1 adet eksilmektedir.Toplamda 5 adet can biriktirebiliyorsunuz. Can yenileme süresi 30 dakikadır. Eğer bu sizin için uzun bir süreyse arkadaşlarınızdan can isteyebilirsiniz veya arkadaşınızın canı bittiyse arkadaşınıza can gönderebilirsiniz.

Candy Crush Saga ’ı BlueStacks ile Oyna!

Çantanızın İçindekileri Akıllıca Kullanın

Çantanızda can , altın gibi nesneler olmak üzere toplamda 12 tane nesne bulunmaktadır. Bu nesnelerin önemli özellikleri vardır. Mesela var olan altınlarınızla can ,ekstra güçlendirmeler ve bir çok şey alabilirsiniz.Altın oyunu oynayarak kazanıldığı gibi parayla da satın alınabilir.

Candy Crush Saga ’yı Bilgisayarda Oynamak İster misin?

Çikolatanızı Dikkatli Kullanın

Eğer bir turda bir parça çikolata yediyseniz, çikolatanız bir sonraki turda yenilenmeyecektir. Bu sayede çikolatanın size yakınlaşmasının önüne geçebilirsiniz. Her turda bir çikolata yok etmeyi deneyin böylece bir sonraki turda kafanız rahat olacaktır. Bu metodu kullanarak bütün çikolataları yok edebilirsiniz. Seviyeler ilerledikçe karşınıza bir çikolata yapma makinesi çıkacak ve bütün çikolataları size geri getirecektir.

Candy Crush Saga ’ı BlueStacks ile Oyna!

Başlıca Yapacaklarınız

Oyuna yeni başlayanlar oyunu ilk açtığında karşılarına eğitim amaçlı oluşturulan seviye 1 gelmektedir.Seviye 1 sayesinde oyunun mantığı kavramaya yavaş yavaş başlamış oluruz.Oyunda mevcut olan arkadaş sayınızı arttırmak sizin için iyi bir hamle olacaktır çünkü seviyeler zorlaştıkça var olan canlar size yetmeyecektir.Hamlelerinizi iyi seçinalt sıradaki şekerleri yok etmekle başlamak, en üstteki şekerleri yok etmekten daha avantajlıdır. Çünkü siz en alt sıradaki şekerleri yok ettikçe üstten gelen yeni şekerler art arda yok olacak ve bu da size ekstra hareket imkânı sağlayacaktır.Var olan tehlikeleri de iyi değerlendirmelisiniz. Tehlikelerin seviyesine göre kötü şekerden kurtulmaya öncelik verin. Örneğin, öncelikle az sayıdaki şekerleri yok etmeyi bir kural haline getirin. Her seviyede 3 yıldız almaya çalışın çünkü ne kadar çok yıldız toplarsanız o kadar çok puan kazanırsınız. Puanınız arttıkça çantanızdaki nesneler de artacak ve sıralamalarda iyi yerlere geleceksiniz.

Candy Crush Saga ’yı Samsung S9+ ‘tan 6 Kat Hızlı Oyna!

Candy Crush Saga ‘yı Bilgisayarda Oyna!

Eğer ki bu oyunu oynarken telefonun kasıyorsa, ısınıyorsa, kendine özel bir telefonun yoksa veya Candy Crush Saga ‘yı bilgisayarda oynamak istiyorsan, sana dünyanın en iyi Android Emülatörü: BlueStacks ‘ı indirmeni öneririm. Bilgisayarın ne kadar eski olursa olsun kasmasız bir oyun deneyimi sunan BlueStacks ‘ı kesinlikle tavsiye ederim. BlueStacks ‘ı İndirmek için Tıkla!

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli