Yeni başlayanlar için: Black Desert Mobile

Sıradaki içerik:

Yeni başlayanlar için: Black Desert Mobile

Yeni Başlayanlar İçin: Call of Duty Mobile

1089 okunma — 14 Kasım 2019 18:12
avatar

Oyun HaberTR

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

callofduty

Nasıl bir oyun bu: Call of Duty Mobile

Yıllardır bilgisayar oyunları arasında bir efsane olarak yer alan Call Of Duty’nin beklenen mobil versiyonu geçtiğimiz ay piyasaya sürüldü. 2019 başında oyunun mobil versiyonunun çıkacağı haberleri duyulmuş ve uzunca bir beklemeden sonra 1 Ekim 2019’da Call Of Duty Mobile, AppStore ve PlayStore ’da yerini almıştı. Biz de sizlere efsanenin mobil versiyonuna yabancılık çekmemeniz ve oyunun keyfini çıkarmanız için rehber niteliğinde bir yazı hazırladık.

Oyunun Kurulumu

Bluestacks android emulator games featured 1200x675

BlueStacks ’de oyunu oynamak istiyorsanız bilgisayarınızda bu programın 4.1 sürümünün yüklü olması gerekiyor. 4.1 sürümünü yüklediyseniz sağ üstte bulunan arama motorundan veya Google Play Store’dan oyunu indirebilirsiniz. Oyun için 1.11 GB boş alana ihtiyacınız vardır. Oyun yüklendikten sonra emulatorda tuş takımı ayarları gelecek ve hangi klavye tuşuyla oyunda neler yapabileceğinizi göreceksiniz. Dilerseniz bu ayarları değiştirebilirsiniz. Ayrıca oyunda Facebook girişi de olduğundan BlueStacks ‘a Facebook aplikasyonunu da indirmenizde fayda vardır

Call of Duty Mobile ‘ı Samsung S9+ ‘tan 6 Kat Hızlı Oyna!

Oyunu Hazırlanalım

Oyun yüklenip açıldığında misafir ve Facebook adlı iki kayıt seçeneği göreceksiniz. Yani ister Facebook ile ister misafire tıklayıp oyun içi oluşturulmuş hesap ile oyunu oynayabilirsiniz. İki seçenekten biriyle giriş yaptığınızda idman niteliğinde sizlere oyunu nasıl oynamanız gerektiğiyle ilgili bilgiler verecektir. Oyunun otomatik eğitici rehberi çoklu oyuna geçmeden önce sizlere hangi silahı nasıl kullanmanız gerektiği konusunda uygulamalı eğitim sağlayacaktır. Uygulamalı eğitimi geçtikten sonra çoklu oyunda yer alabileceksiniz.

Call of Duty Mobile ‘ı Bilgisayarda Oynamak İster misin?

Hangi Mod Oyun İçin Daha Avantajlı

Oyunda bir simple mod yani basit mod bir de advanced mod yani ileri mod vardır. Basit modda düşmana nişan aldığınızda otomatik olarak ateş edilecektir. Oyunu ilk defa oynayanlar için tercih edilebilir bir mod olarak olabilir. Fakat profesyonel bir Call Of Duty Mobile oyuncusu mermisinin boşa harcanmasını istemeyebilir. Oyunu advanced yani ileri modda oynamanın da size keyif katacak artıları bulunmaktadır. Zamanı iyi kullanırım, parmaklarım iyi çalışır ve PUBG’nin tozunu attırmış bir oyuncuyum diyorsanız ateş etme düğmesini manuel olarak kullanacak ve oyunu sanki bir Playstation oyunuymuş gibi oynayacaksınız. Belki de o şekilde daha keyif alırsınız.

Call of Duty Mobile ‘ı Bilgisayarda Oynayarak Para Kazanmak İster misin?

Oyunda Ne Tarz Haritalar Var

Call Of Duty oyununu bilgisayar veya Playsation versiyonlarını oynadıysanız aslında size hiç yabancı gelmeyecek haritalar var. Nuketown, Hijack, Crash ve Firing Range gibi popüler klasik haritalar mevcut. Black Ops ve Nuketown ise multiplayer oyuncuların favorisi olmuş durumda. Acemiliğinizi atmanız için sizlere bu haritaları tavsiye ederiz.


Call of Duty Mobile ‘ı Samsung S9+ ‘tan 6 Kat Hızlı Oyna!

Oyunda Hangi Modlar Çatışmada Avantaj Sağlar ?

Call Of Duty ’nin oyunda size avantaj sağlayacak en iyi modları arasında ADS ateşleme modu gösterilebilir. Yakın mesafelerde ADS modunun açık olması düşmana daha kolay hedefi oluşturmanızı ve düşmana ateş etmenizi sağlamaktadır. Ayrıca üst kısımda bulunan run simgesinin seçilmesiyle otomatik silah değiştirerek oyunda düşmanlarınıza karşı daha iyi bir performans sağlayabilirsiniz.

Call of Duty Mobile ‘ı Bilgisayarda Oynamak İster misin?

Call of Duty Mobile ‘da En İyi Silahlar Hangileri ?

Silah profili bakımından zengin bir altyapıya sahip CoD Mobile oyununda en çok Striker, Ak 47, 4 BK 57, 2 AKS 74U silahları tercih edilmektedir. Hazar, hız ve isabet oranlarını baktığımızda AK bunlardan en çok tercih edilen silahtır.

Call of Duty Mobile ‘ı Bilgisayarda Oynayarak Para Kazanmak İster misin?

Farklı Silahları Satın Alma

Call Of Duty ’de bazı silahlara erişmek için puanınızın bulunması gerekmektedir. Bu da oyunun başında olan pek çok kişiyi belirli bir süre puan yapmaya zorluyor. Tabi dilerseniz uygulama içi satın alma yaparak bu süreçten kendinizi muaf tutabilirsiniz.

Call of Duty Mobile ‘ı Samsung S9+ ‘tan 6 Kat Hızlı Oyna!

Oyunla İlgili Küçük Tiyolar

  • Oyuna girmeden önce hangi silaha ihtiyacınız varsa bunları seçiniz. Yoksa oyun içinde değişiklik yapamazsınız.
  • Düşman topluluğunu tespit ekmek için İHA(insansız hava aracı) kullanmayı ihmal etmeyin.
  • Telefondan oynuyorsanız FPS bölümünden size en performanslı oyun keyfi sunacağı şekilde ayarlarını yapmayı ihmal etmeyin.
  • Eğer BlueStacks üzerinden oyunu oynuyorsanız oyunun başlangıcında size en kolay oyun keyfi sunacak klavye ayarlarını yapın.

Call of Duty Mobile ‘ı Bilgisayarda Oyna!

Eğer ki bu oyunu oynarken telefonun kasıyorsa, ısınıyorsa, kendine özel bir telefonun yoksa veya Call of Duty Mobile ‘ı bilgisayarda oynamak istiyorsan, sana dünyanın en iyi Android Emülatörü: BlueStacks ‘ı indirmeni öneririm. Bilgisayarın ne kadar eski olursa olsun kasmasız bir oyun deneyimi sunan BlueStacks ‘ı kesinlikle tavsiye ederim. BlueStacks ‘ı İndirmek için Tıkla!

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli