Memur Kredi Borcunu Ödeyemezse Ne Olur?

Sıradaki içerik:

Memur Kredi Borcunu Ödeyemezse Ne Olur?

Windows 11 Nasıl İndirilir ve Nasıl Kurulur?

1249 okunma — 24 Şubat 2022 14:38
avatar

Oyun HaberTR

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

windows 11 nasil indirilir ve nasil kurulur

Windows 11 İşletim Sistemi

Bilgisayar işletim sistemleri arasında en çok tercih edilen en çok kullanıcıya sahip olan Windows işletim sistemidir. Microsoft firması tarafından geliştirilen ve kullanıma sunulan Windows 11 hem görsel olarak hem de hız olarak öne çıkıyor. 2021 yıllarının son aylarında tam sürümü yayınlanan Windows 11 işletim sistemini bilgisayarlarınıza indirip kurabilirsiniz. Öncelikle Windows 11 işletim sistemini bilgisayarınıza kurmadan önce bilgisayar özellikleriniz uygun olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Microsoft firmasının güvenlik politikaları gereğince Windows 11 için gerekli olan sistem gereksinimleri karşılamanız gerekiyor.

Windows 11 İşletim Sistemi Minimum Sistem Gereksinimleri

Kullandığınız bilgisayarların özellikleri Windows 11 işletim sistemini kurabilmek için yeterli olması gerekiyor. Microsoft tarafından açıklanan minimum yeterlilik gerektiren sistem gereksinimleri aşağıda belirtilmiştir.

  • 64 bit uyumlu işlemci veya Çip Üzerinde Sistem (SoC) üzerinde 2 ya da daha fazla çekirdekli 1 gigahertz (GHz)
  • 4 GB Ram Bellek
  • En az 64 GB depolama alanı
  • TPM, Güvenilir Platform Modülü sürüm 2.0
  • Directx 12 ile uyumlu ekran kartı
  • 8 bit ve 9 inç boyutlu görüntü sağlayıcı ekran
  • Sistem üretici yazılım; UEFI, Güvenli Önyükleme özellikli olmalı

Bilgisayarınızda yukarıda belirtilen sistem özellikleri mevcut ise Windows 10 işletim sisteminizi Windows 11 ile güncelleştirebilir ya da sıfır bir kurulum gerçekleştirebilirsiniz.

Windows 11 İndirme ve Yükseltme

Windows 11 Nasıl İndirilir ve Nasıl Kurulur?

2022 yılında daha hızlı ve daha görsel bir işletim sistemi kullanmak istiyorsanız işte karşınızda Windows 11 işletim sistemi bulunmakta. Milyonlarca Windows kullanıcısının merakla beklediği Windows 11 tam sürümü artık kullanıma hazır ve bilgisayarlarınıza hemen indirip kurabilirsiniz.

Microsoft firması daha önce yapmış olduğu açıklamada Windows 10 işletim sistemi kullanıcılarının ücretsiz olarak Windows 11 işletim sistemini bilgisayarlarına kurabileceklerini bildirmişti. Windows 11 kurabilmenin farklı yöntemleri bulunmaktadır. Dilerseniz mevcut işletim sisteminizi güncelleştirebilir dilerseniz de sıfır kurulum sağlayabilirsiniz.

Windows Update İle Windows 11 Kurulumu

Bilgisayarınız başlat menüsüne gelerek buradan ayarlar sekmesini tıklayınız. Güncelleştirme ve Güvenlik sekmesi tıklanır. Gelen ekranın sol tarafından bulunan Windows Update sekmesini tıklayın. Eğer bilgisayarınız Windows 11 sistem gereksinimlerini karşılıyor ise gelen ekranda Windows 11 indir seçeneğini göreceksiniz. Şayet sistem gereksinimleri Windows 11 için yetersiz ise ekranda ‘Bu bilgisayar şu anda Windows 11 için olan tüm sistem gereksinimlerini karşılamıyor’ uyarısı görürsünüz. Böyle bir uyarı alıyorsanız Windows 11 işletim sistemini kuramazsınız. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra kurulum aşamalarını tamamlayabilirsiniz.

Windows 11 Kurulum

Usb’den Windows 11 Kurulumu

Microsoft resmi sitesine Windows 11 kurulum iso dosyasını yükledi ve buradan öncelikle kurulum dosyasını indirmelisiniz. Ön yüklenebilir bir usb belleğe sahipseniz usb belleğinizin içine indirdiğiniz Windows 11 dosyasını kopyalayın. Bilgisayarınıza belleğinizi takıp yeniden başlattığınızda boot ekranında usb belleği seçerek kurulumu başlatabilirsiniz.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli