--:--:--
USD49,42EUR55,39ALTIN6.629,33Istanbul12° Bulutlu3:14ÖĞLE'YEKALAN SÜRE
Ekonomi

Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı Başladı

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı Başladı






Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı Başladı | MOSFED, Mobilya Sektörü, Ticaret Bakanı Bolat ⏬👇

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) tarafından düzenlenen ve alanında dünyanın en prestijli üç fuarından birisi olarak öne çıkan Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı (İstanbul International Furniture Fair-IIFF) başladı. Fuar, Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi ile İstanbul Fuar Merkezi’nde eş zamanlı düzenleniyor. Fuar kapsamında üç bini aşkın markanın yeni koleksiyonları sergilenirken, 150’den fazla ülke ve bölgeden 150 bini aşkın profesyonel ziyaretçi bekleniyor.

Ticaret Bakanı Bolat’tan Açılış Konuşması

Ticaret Bakanı, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, IIFF’nin Türkiye’nin en büyük fuarı olduğunu belirtti. Fuarın, Avrupa’nın da en büyük mobilya fuarı olma özelliği taşıdığını vurgulayan Bolat, mobilya sektöründe yaşanan gelişmeleri ve ihracattaki artışları paylaştı. Geçen yıl 4,6 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirildiğini ve sektörün geleceğine ilişkin umutlu olduğunu dile getirdi.

Mobilya Sektöründe Parlak Günler Bekleniyor

Bakan Bolat, mobilya sektörünün hızla ilerlediğine dikkat çekerek, mobilyanın artık bir yaşam tarzı haline geldiğini ifade etti. İnşaattan tekstil sektörüne kadar pek çok sektörle iç içe olan mobilya sektöründe iç ticarette ve ihracatta parlak günlerin beklendiğini belirtti.

Mobilya İhracatındaki Artış ve Destekler

Bakan Bolat, Türk mobilyasının dünya ticaretindeki payının arttığını ve mobilya ihracatında kilogram değerindeki artışın sevindirici olduğunu belirtti. Devlet ve Ticaret Bakanlığı olarak mobilya sektörüne sağlanan destek programlarından bahseden Bolat, fuarın da desteklerle dolu olduğunu vurguladı.

Ticaret Diplomasisi ve Ekonomik Hedefler

Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye’nin ekonomik hedefleri doğrultusunda atılan adımlardan ve ticaret diplomasisi alanındaki faaliyetlerden bahsetti. Türk ürünlerinin kalitesinin dünya genelinde kabul gördüğünü belirten Bolat, Türkiye’nin fuarcılık alanında önemli bir merkez haline geldiğini vurguladı.


Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
“Türkiye 100” programı başvuruları başladı
“Türkiye 100” programı başvuruları başladı
Bakan Şimşek: Türk lirası mevduatın toplam mevduat içindeki payı 11 yılın en yüksek seviyelerine ulaştı
Bakan Şimşek: Türk lirası mevduatın toplam mevduat içindeki payı 11 yılın en yüksek seviyelerine ulaştı
ABD, İran petrolünün satışına geçici olarak izin veren lisansı iptal etti
ABD, İran petrolünün satışına geçici olarak izin veren lisansı iptal etti
Ticaret Bakanlığı’ndan ambalajlı içeceklere yönelik haksız fiyat denetimi
Ticaret Bakanlığı’ndan ambalajlı içeceklere yönelik haksız fiyat denetimi
Küresel piyasalar haftaya karışık seyirle başladı
Küresel piyasalar haftaya karışık seyirle başladı
Altın yatırımcısının yüzü 5 hafta sonra güldü
Altın yatırımcısının yüzü 5 hafta sonra güldü
Türkiye'nin Eğlenceli Oyun Haberi
Oyun Haber TR

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları OYUN HABER TR 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması