OECD tarafından örnek uygulama olarak gösterilen Ulusal Staj Programı, gençlerin iş dünyasına hazırlık sürecine destek oluyor. Bu yılki başvuru sayısı 400 bine yaklaştı. Program, 2020-2024 yılları arasında 800 bin öğrenciye staj imkanı sunmayı hedefliyor. Staj İmkanları ve Gençlerin Gelişimi Program, hem yükseköğretimdeki gençlerin staj ihtiyacını karşılıyor hem de kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlıyor. Adaylar,…
OECD tarafından örnek uygulama olarak gösterilen Ulusal Staj Programı, gençlerin iş dünyasına hazırlık sürecine destek oluyor. Bu yılki başvuru sayısı 400 bine yaklaştı. Program, 2020-2024 yılları arasında 800 bin öğrenciye staj imkanı sunmayı hedefliyor.
Program, hem yükseköğretimdeki gençlerin staj ihtiyacını karşılıyor hem de kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlıyor. Adaylar, “akademik/mesleki”, “sanatsal/sosyal” ve “sportif” alanlardaki yeterlilikleriyle değerlendirilerek stajyer havuzuna ekleniyor. Bu havuz, 5 bin kamu kurumu ve 2 binden fazla özel sektör kuruluşunun erişimine açık olacak şekilde oluşturuluyor.
Ulusal Staj Programı, sadece teknik alanlara yönelik değil, sosyal bilimler gibi farklı alanlardaki öğrencilerin de ilgisini çekiyor. 205 üniversiteden 608 farklı bölümden yapılan başvurularla programın kapsamı genişliyor. Türkiye’deki ve yurtdışındaki öğrencilere açık olan programa, 33 ülkeden 451 farklı üniversiteden katılım sağlanıyor. İtalya, Almanya, Fransa gibi ülkelerden de öğrenciler staj imkanlarından faydalanabiliyor.
Öğrenciler, staj tekliflerini Kariyer Kapısı Platformu üzerinden takip edebilirken, Ulusal Staj Programı’nın resmi sosyal medya hesapları üzerinden gelişmeleri kolaylıkla izleyebilirler. Programa katılmak isteyen gençler, yeni iş fırsatlarına adım atarak kariyerlerine değer katabilirler.
Kaynak: habergazetesi.com.tr haber linki
Henüz yorum yapılmamış.
Benzer HaberlerReklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap