--:--:--

Türkiye’de Şap Hastalığıyla Mücadelede Son Durum

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türkiye’de Şap Hastalığıyla Mücadelede Son Durum

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’de 1965 yılından bu yana ilk kez görülen şap hastalığı serotipi SAT-1’e karşı Bakanlıkça hızla harekete geçildiğini açıkladı. Yumaklı, hastalığın yayılımını engellemek amacıyla ülke genelinde hayvan hareketlerinin kısıtlandığını ve hayvan pazarlarının tedbir amaçlı kapatıldığını belirtti.

14 Milyon Doz Aşı Ülke Genelinde Dağıtıldı

Şap Enstitüsü tarafından üretilen etkili aşının kısa sürede üretildiğine dikkat çeken Bakan Yumaklı, 14 milyon doz aşının 81 ilde sahaya sevk edildiğini duyurdu. Aşılama çalışmaları ve alınan tedbirler sayesinde hastalığın yayılımının büyük ölçüde kontrol altına alındığı ve hayvan pazarlarının açılma sürecinin başladığı bilgisi paylaşıldı.

Hayvan Pazarları Yeniden Açılmaya Başladı

İlk olarak aşılama oranı yüzde 85’in üzerine çıkan bazı illerin ardından Çorum, Çankırı, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Amasya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop’ta hayvan pazarlarının yeniden açıldığı belirtildi. Yumaklı, bu hafta ise 14 ildeki pazarların da açıldığını vurguladı.

Diğer İllerdeki Pazarların Açılma Süreci

Bakan Yumaklı, aşının etkisiz olduğu yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirterek, Yozgat, Sivas, Kayseri, Karaman, Konya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Yalova, Kocaeli ve Sakarya’daki hayvan pazarlarının da aktif hale geldiğini açıkladı. Toplamda 38 ildeki hayvan pazarlarının yeniden faaliyete geçtiği belirtildi.

Veteriner hekimlerin sahada aşılama çalışmalarını büyük bir fedakarlıkla sürdürdüğü vurgulanan açıklamada, önümüzdeki haftalarda Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı ve Artvin’deki pazarların açılması planlandığı ifade edildi. Bakanlık olarak, hayvan hastalıklarıyla mücadele çalışmalarının aralıksız devam edeceği ve ülke hayvancılığının geleceğini korumak adına sahadaki faaliyetlerin etkin bir şekilde sürdürüleceği belirtildi.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Brent petrolün varili 76,35 dolardan işlem görüyor
Brent petrolün varili 76,35 dolardan işlem görüyor
Altının güne düşüşle başladı
Altının güne düşüşle başladı
Tüketici güven endeksi haziranda arttı
Tüketici güven endeksi haziranda arttı
Altının kilogram fiyatı 6,3 milyon liraya geriledi
Altının kilogram fiyatı 6,3 milyon liraya geriledi
Gümrük Muhafaza’dan zehir tacirlerine ağır darbe
Gümrük Muhafaza’dan zehir tacirlerine ağır darbe
Altının gramı 6 bin 206 liradan işlem görüyor
Altının gramı 6 bin 206 liradan işlem görüyor
Türkiye'nin Eğlenceli Oyun Haberi
Oyun Haber TR

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları OYUN HABER TR 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması