Ünlü Twitch Yayıncısı Shroud: CS:GO Kesinlikle Ölüyor

Sıradaki içerik:

Ünlü Twitch Yayıncısı Shroud: CS:GO Kesinlikle Ölüyor

Türkiye, Ülke Uzantılı Alan Adı Kullanımında Dünyada Birinci Oldu

643 okunma — 20 Ekim 2020 22:10
avatar

Oyuncu

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

Türkiye, Ülke Uzantılı Alan Adı Kullanımında Dünyada Birinci Oldu yazısının öne çıkarılan görseli

Atak Domain tarafından aktarılan bilgilere göre Türkiye’ye bağlı ‘.tr’ uzantısı, kullanım oranlarına bakıldığında en fazla kullanılan ülke uzantısı oldu.

COVID-19 salgını, dünyayı öylesine derinden etkilemiş durumda ki, şirketlerden okullara, toplumsal yaşamdan ticarete kadar aklınıza gelen hemen her alanda inanılmaz bir dijital dönüşüm yaşanmış durumda. Bu dijital dönüşüm hareketi, ülke uzantılı alan adı sayısında da bir patlamaya yol açtı ve ICANN akredite kayıt kuruluşu Atak Domain’in paylaşmış olduğu bilgilere baktığımızda dünya çapında ülke uzantılı alan adı sayısı 148,8 milyona ulaşmış durumda.

Adet bazlı bakıldığında Yeni Zelanda’ya bağlı olan Tokelau bölgesine ait ‘.tk’ ülke uzantısı, 19,2 milyon alan ismi ile en çok kullanılan ülke uzantısı konumunda bulunurken; Çin’e bağlı olan ‘.cn’ uzantısı, 18,6 milyon ile en çok kullanılan ikinci ülke uzantısı oldu. Almanya’ya bağlı ‘.de’, İngiltere’ye bağlı ‘.co.ok’ ve Rusya’ya bağlı ‘.ru’ ise en popüler üçüncü, dördüncü ve beşinci ülke uzantıları oldular.

alan adlari oyunhabertr

Ülke uzantılı alan adlarının kendi ülkelerindeki kullanım oranlarına bakıldığında ise Türkiye’ye bağlı olan ‘.tr’ uzantısı, yüzde 79,63’lük oranla ilk sırada yer alıyor. Yüzde 74,45 kullanım payı bulunan Fransa, Türkiye’nin peşinden ikinci sırada yer alırken; yüzde 72,76 ile İtalya, yüzde 71,70 ile Norveç ve yüzde 70,94 ile Hindistan, listenin üçüncü, dördüncü ve beşinci sıralarını oluşturdu.

Türkiye’nin ülke uzantılı alan isimleri konusunda zirveden epey uzakta bulunmasına karşın kullanım oranında zirvede yer alması ile alakalı konuşan Atak Domain genel müdürü Bahaddin Yazıcı, “Evrak zorunlulukları sebebiyle Türkiye’nin kayıtlı ‘com.tr’ uzantılı alan ismi sayısı 334 bin 514. Ancak önümüzdeki aylarda Ağ Bilgi Sistemi’nin (TRABİS) devreye girmesi ile evraksız kayıtların başlaması  ‘com.tr”yi atağa kaldıracak ve ülkemiz öteki popüler ülke uzantılarına benzer biçimde hızla milyonlu rakamlara ulaşacak” ifadelerini kullandı.

Türkiye, Ülke Uzantılı Alan Adı Kullanımında Dünyada Birinci Oldu yazımız ve bunun gibi birçok teknoloji ve oyun haberleri için Oyunhabertr’yi takipte kalın.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli