--:--:--

Türkiye Temmuz Ayında Elektrik Üretiminde Rekor Kırdı

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türkiye Temmuz Ayında Elektrik Üretiminde Rekor Kırdı

Türkiye, temmuz ayında elektrik üretiminde büyük bir başarıya imza attı. Hem anlık hem de saatlik, günlük ve aylık bazda artan talebi karşılamada önemli bir sınavı başarıyla tamamladı. Bu dönemde toplam elektrik üretimi, 36,7 milyar kilovatsaate ulaşarak rekor bir değere ulaştı. Günlük bazda elektrik üretimi ise temmuzda tarihi bir zirve yaptı. 29 Temmuz’da maksimum günlük elektrik üretimi 1 milyon 250 bin 178 megavatsaatle bir rekora imza attı.

Bakan Bayraktar Açıklamalarda Bulundu

Bu başarılı dönemde görüşlerine başvurulan Bakan Bayraktar, Türkiye’nin temmuz ayında elektrik üretiminde günlük ve aylık bazda rekorlar kırdığını vurguladı. “29 Temmuz’da günlük üretimimiz 1 milyon 250 bin megavatsaate ulaştı” diyen Bakan Bayraktar, “Aylık üretimimiz ise 36,7 milyar kilovatsaat ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu dönemde artan elektrik talebinin yüzde 60’ını yerli ve yenilenebilir kaynaklardan karşıladık. Enerji arz güvenliğimizi koruyarak, milletimizin ihtiyacını yerli ve milli kaynaklarla karşılama konusundaki kararlılığımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Yerli ve Yenilenebilir Kaynaklar Ön Planda

Türkiye’nin elektrik üretiminde yerli ve yenilenebilir kaynaklara verdiği önem, artan talebi karşılama noktasında kritik bir role sahip. Bu dönemde zirveye çıkan elektrik talebinin büyük bir kısmı yerli ve yenilenebilir kaynaklardan karşılanarak enerji arz güvenliği sağlanmış oldu. Türkiye’nin sürdürülebilir enerji politikaları ve yerli kaynaklara dayalı üretim stratejisi, elektrik sektöründe başarılı sonuçlar elde etmesine olanak tanıdı.

Sonuç olarak, Türkiye temmuz ayında elektrik üretiminde rekorlar kırarak enerji arz güvenliğini sağlarken, yerli ve yenilenebilir kaynaklara verdiği önemle de dikkat çekti.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Bütçe uygulama sonuçları açıklandı
Bütçe uygulama sonuçları açıklandı
TSE 5 bin 800 standart dışı ithal ürünün Türkiye’ye girişini engelledi
TSE 5 bin 800 standart dışı ithal ürünün Türkiye’ye girişini engelledi
Elektrikli hafif ticari satışları 2,5 katına çıktı
Elektrikli hafif ticari satışları 2,5 katına çıktı
Emtia piyasasında geçen ay yön arayışıyla geçti
Emtia piyasasında geçen ay yön arayışıyla geçti
Merkez Bankası rezervleri 159,4 milyar dolar oldu
Merkez Bankası rezervleri 159,4 milyar dolar oldu
ALFA ARSA’dan Gayrimenkulde Yeni Dönem: Premium Yaşam ve Yatırım Fırsatları Bir Arada
ALFA ARSA’dan Gayrimenkulde Yeni Dönem: Premium Yaşam ve Yatırım Fırsatları Bir Arada
Türkiye'nin Eğlenceli Oyun Haberi
Oyun Haber TR

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları OYUN HABER TR 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması