Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
HÜ Tıp Fakültesi’nden Çığır Açan Genetik Araştırma
TÜİK‘e göre 2024’ün 2. ayında enflasyon, ücretlerde %11’lik bir değeri eritti. Enflasyonla mücadele zorlu bir süreç olacak gibi görünüyor. Ücretlerin reel değer kaybı ulusal gelirde de zayıflamaya neden oluyor.
Merkez Bankası‘nın rezervlerinin hızla tükenmesi, döviz kurlarının yönetilememesi ve iç piyasada artan fiyatlar, ücretlerin daha da azalmasına neden olabilir. Bu durumun düzelmesi uzun bir süreç gerektirebilir.
TÜİK‘ten gelen enflasyon verilerinde ENAG‘dan yüksek değerlerin açıklanması, değişiklik veya hazırlık olduğu düşüncelerini beraberinde getiriyor. Verilerin doğru ve şeffaf bir şekilde halka sunulması önem arz etmektedir.
Emekliler bu süreçten daha fazla etkilenebilir. Cumhurbaşkanı’nın “kaynak kalmadı” açıklaması, ulusal gelirin dağılımındaki dengesizliği gözler önüne seriyor. Yıl ortasında maaş zammı yapılması ve bu sürecin birkaç defa tekrarlanması gerekebilir.
Seçim sonrası ekonomik belirsizliklerin devam edeceği ve döviz kurlarının artışının sürmesinin beklendiği belirtiliyor. Programlı ve şeffaf bir ekonomik yönetim olmazsa, ülkenin ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kalabileceği vurgulanıyor.
Dövizdeki hareketlilik, ekonomik büyüme oranlarının yanlış hesaplanmasına neden olabilir. Bu durumda ulusal gelir ve diğer ekonomik verilerdeki oynaklıklar artabilir. Halkın döviz ve altın talebinin artması, ekonomik belirsizliklerin bir yansıması olabilir.