Yerli İtki Motoru Uzay Tarihçesi Kazandı TÜBİTAK’ın sosyal medya hesabından Türksat 6A projesi kapsamındaki son bilgiler paylaşıldı. TÜBİTAK UZAY tarafından geliştirilen HALE 1500 elektrikli itki motorunun başarılı bir şekilde 7 dakika boyunca ateşlendiği duyuruldu. Bu gelişmeyle, tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen elektrikli itki motoru, 35 bin 786 kilometre irtifadaki yer sabit yörüngede uzay tarihçesi…
TÜBİTAK’ın sosyal medya hesabından Türksat 6A projesi kapsamındaki son bilgiler paylaşıldı. TÜBİTAK UZAY tarafından geliştirilen HALE 1500 elektrikli itki motorunun başarılı bir şekilde 7 dakika boyunca ateşlendiği duyuruldu. Bu gelişmeyle, tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen elektrikli itki motoru, 35 bin 786 kilometre irtifadaki yer sabit yörüngede uzay tarihçesi kazanmış oldu.
Paylaşımda, uydunun görev ömrünü artırma imkanının doğduğu vurgulanarak, Türksat 6A’nın yörünge testlerine devam ederken, manevra çalışmalarına da başlandığı belirtildi. Dünya, Güneş ve Ay kaynaklı bozucu etkenlere karşı uydunun yörüngesinde tutulabilmesi ve diğer uydularla güvenli mesafeyi koruyabilmesi için periyodik mevzi koruma manevralarının gerçekleştirilmesi gerektiği ifade edildi.
TÜBİTAK UZAY ekibi, yerli elektrikli itki motorlarını kullanarak uydunun boylamında tutulmasını sağlayacak ve yörünge daireselliğini koruyabilecek. Daha önce İMECE uydusunda başarıyla kullanılan HALE 300 versiyonundan sonra HALE 1500 modeliyle daha az yakıt tüketimiyle manevra gerçekleştirmenin mümkün olacağı belirtildi. Bu sayede, uydunun görev ömrü artırılarak Türkiye’nin uzay teknolojilerinde bağımsızlığı ve gücü bir kez daha ortaya konmuş oldu.
TÜBİTAK UZAY ekibi, milli uzay yolculuğundaki bu başarıyla gurur duyduklarını ve azimli mühendislerin emeğinin göz ardı edilemeyeceğini vurguladı.
Henüz yorum yapılmamış.
Benzer HaberlerReklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap