Uranüs’ün En Net Fotoğrafı Yayınlandı

Sıradaki içerik:

Uranüs’ün En Net Fotoğrafı Yayınlandı

Tesla’da Veri Sorunu

126 okunma — 16 Nisan 2023 13:14
avatar

Basin Bulteni

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

Screenshot 20 1

Web sitesinde, sürüşe yardımcı olmak için araçlara yerleştirdiği kameraların “gizliliği korumak için sıfırdan tasarlandığı” belirtiliyor.

Ancak Reuters’ın dokuz eski çalışanla yaptığı röportajlara göre, durum böyle değil. 2019 ile 2022 arasında, Tesla çalışanlarından oluşan hotslot gruplar, dahili bir mesajlaşma sistemi aracılığıyla müşterilerin araba kameraları tarafından kaydedilen son derece rahatsız edici videolar ve görüntüler paylaştı.

Bazı kayıtlar Tesla müşterilerini utanç verici durumlarda yakaladı.

Eski bir çalışan, bir adamın bir araca tamamen çıplak girdiği bir videonun paylaşıldığını anlattı.

Başka bir eski çalışana göre, 2021’deki bir kaza videosu, bir yerleşim bölgesinde yüksek hızda giden bir Tesla’nın, bisiklet süren bir çocuğa çarptığını gösteriyordu. Çocuk bir yöne, bisiklet başka bir yöne uçtu.

Eski çalışan, videonun California, San Mateo’daki bir Tesla ofisinde özel bire bir sohbetler aracılığıyla “orman yangını gibi” yayıldığını söyledi.

Bazı eski çalışanlara göre, bazı görseller yalnızca iki çalışan arasında paylaşılırken, diğerleri çok sayıda kişi tarafından görülebiliyordu. Tesla, hotslot giriş çevrimiçi “Müşteri Gizliliği Bildirimi”nde “kamera kayıtlarının anonim kalacağını ve sizinle veya aracınızla bağlantılı olmadığını” belirtiyor.

Ancak yedi eski çalışan, Reuters’e iş yerinde kullandıkları bilgisayar programının kayıtların yerini gösterebileceğini ve bunun potansiyel olarak bir Tesla sahibinin nerede yaşadığını ortaya çıkarabileceğini söyledi.

Tesla’nın gizlilik politikası sekiz kameralı otopilot donanımlı araçlarının kullanıcı mahremiyetini korumak için tasarlandığını söylüyor.

Kameraların amacı, Otopilot ve Otopark gibi kendi kendine sürüş özelliklerine yardımcı olmak. Ayrıca bu verileri araç filosunu geliştirmek ve araç sahibiyle güvenlik bilgileri hakkında iletişim kurmak için kullanıyor.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli