Call Of Duty En İyi Oyunu Hangisi

Sıradaki içerik:

Call Of Duty En İyi Oyunu Hangisi

Stajyer Maaşı 2022

813 okunma — 13 Mart 2022 15:36
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

2022-stajyer-maaslari

Staj gören öğrencilerin maaşları da dikkat edilen ve merak duyulan konular arasında bulunuyor. Mezun olan, deneyim kazanmak isteyen ya da sınıf geçme amacı olan her bir öğrencinin staj dönemlerinde ne kadar alacakları da en fazla merak edilen hususlardan bir tanesi olabiliyor. 2022 stajyer maaşları da bu hususta en fazla araştırılan konular arasında bulunuyor.

Stajyer maaşları konusunda devletin katkı sağladığı biliniyor. Var olan kanuni düzenlemelere bağlı olarak staj yapan öğrencilerin ya da mezun durumunda olanların en az asgari ücretin %30’u kadar ücret almaları gerektiği ifade edilmektedir. Aynı zamanda da devlet desteğinin de ne şekilde olacağı merak edilen konular arasında bulunmaktadır.

Stajyer Maaşı 2022’de Ne Kadar?

Staj yapan öğrencilere geçen sene boyunca en az aylık bazda 631 TL gibi bir ödeme yapıldı. Ancak 2022 yılının gelmesiyle beraber bu ücretlerde de artış meydana geldi. AGİ oranının çıkarılmasıyla beraber 2022 stajyer maaşı 767 TL olarak belirlendi. Minimum bu miktarın ortaya çıktığı ifade edilmekle beraber, daha fazlasını ödemek de tamamen kurumun tercihine bağlı olarak şekillenmektedir.

Asgari ücrette yaşanan artış nedeniyle taban maaş oranında da değişim görüldü. Geçen sene stajyerlere en az 619,19 TL ödenirken, bu sene zarfında da bu rakamların 767,27 TL olarak öne çıktığı da bilinen konular arasında varlık göstermektedir.

Stajyer Maaşında Devlet Desteği Ne Kadar?

Stajyerlerin alacakları maaşlar içerisinde devlet de katkı sağlayabiliyor. Stajyer maaşları 2022 kapsamında da devlet kapsamı işletmeler arasında farklılık gösterebiliyor. 20’den az sayıda personel çalıştıran işletmeler için bu desteğin 511,51 TL olarak belirlendiği ifade ediliyor. 20 ve daha fazla sayıda personel çalıştıranlar için de 255,75 TL olarak belirlendiği vurgulanıyor.

İşletmeler içerisinde staj gören öğrencilere verilen maaşların alt limiti de yer alıyor. Var olan yasal düzenlemelere bağlı olarak öğrenci ya da mezunların asgari ücretin en az %30’unu almaları gerektiği de belirtilen bir konu olabiliyor. Bu yüzden en az 767 TL gibi bir ücret ödenmesi gerektiği ifade edilen bir konu oluyor.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli