Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
‘Dinozorları Yok Eden Asteroidin Kimyasal Yapısı Ortaya Çıktı’
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin verilerine göre, Ofis ile YÖK Başkanlığı arasında 2022’de imzalanan protokol çerçevesinde Ankara, İstanbul, Kocaeli ve İzmir’de siber güvenlik meslek yüksekokulları kuruldu. 2023-2024 eğitim döneminde başlayan bu yüksekokullar, büyük ilgi görmeye devam ediyor.
Siber Güvenlik Analistliği ve Operatörlüğü programı, yaklaşık 10 bin ön lisans programı arasında en çok tercih edilen ilk 8 program arasında yer alıyor. İTÜ Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu, 456,51 taban puanıyla listenin zirvesinde yer alırken, diğer üniversiteler de bu alandaki önemli başarılarıyla dikkat çekiyor.
Siber güvenlik sektörü, yerli ve milli ekosistemin nitelikli uzman ihtiyacını karşılamak adına meslek yüksekokullarına destek veriyor. Firmalar, eğitmen, burs ve laboratuvar desteği gibi konularda katkı sağlarken, öğrencilerin sektöre entegrasyonunu sağlayacak faaliyetlere de destek veriyor.
Öğrenciler, siber güvenlik merkezlerine gerçekleştirdikleri saha ziyaretleriyle teorik bilgilerini pratikte uygulama fırsatı buluyor. Aynı zamanda, sektörle iç içe olan eğitim müfredatı, sektör temsilcilerinin de katılımıyla zenginleştirilerek öğrencilere en güncel bilgilerin aktarılmasına olanak sağlıyor.
2024-2025 döneminde de sektördeki işbirliklerinin genişlemesi ve yüksek öğretim kurumları ile siber güvenlik sektörü arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi bekleniyor. Ofisin düzenlediği etkinlikler ve faaliyetlerle öğrencilerin sektörle entegrasyonu sürekli desteklenmeye devam ediyor.