Küresel Araştırmaya Göre Beklenen Yaşam Süresi Artıyor

Sıradaki içerik:

Küresel Araştırmaya Göre Beklenen Yaşam Süresi Artıyor

Seul Yapay Zeka Zirvesi’nde Yapay Zeka Güvenliğine Odaklanıldı

131 okunma — 24 Mayıs 2024 10:11
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 66503d90eaf45

Seul Zirvesi’nde Yapılan Çalışmalar

’21-22 Mayıs’ta düzenlenen Seul Yapay Zeka Zirvesi’ne 30 ülke katıldı. Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler (BM) temsilcileri de zirveye katkı sağladı.

Seul Bildirisi Kabul Edildi

Zirvenin ilk gününde Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ve İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın katılımıyla çevrim içi düzenlenen oturumda “Seul Bildirisi” kabul edildi. Bildiride, yapay zekânın güvenliği, yenilikçiliği ve kapsayıcılığının birbiriyle bağlı hedefler olduğu vurgulandı.

Yapay Zeka Yönetimi Önemli

Bildiride yapay zekanın faydalarının en üst seviyeye çıkarılması gerektiği belirtilirken, risklerinin de göz önünde bulundurulduğu bir yapay zeka yönetim çerçevesinin belirlenebileceği ifade edildi. ABD, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Singapur ve Avustralya’dan da temsilciler oturuma katıldı.

Yapay Zeka Güvenliği Güçlendirildi

Zirvenin ikinci gününde katılımcı ülkelerin bilim ve teknoloji bakanlarının katılımıyla yapay zeka güvenliğinin güçlendirilmesi ele alındı. Aynı zirve Kasım 2023’te İngiltere’de düzenlenmiş ve 28 ülkenin katılımıyla yapay zeka güvenliğine ilişkin ilk küresel bildiri kabul edilmişti.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli