Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Gazeteci Fatih Altaylı’nın Fenerbahçe Taraftarına Tepkisi
Selçuk Bayraktar, Isparta’daki Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Konferans Salonu’nda düzenlenen “Milli Teknoloji Hamlesi” konulu söyleşide konuşarak Baykar’ın ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın “Milli Teknoloji Hamlesi” serüvenini anlattı. Bayraktar, Can Sağlığı Vakfı’nın sağlık alanındaki faaliyetlerinden ve yeni kurulan Kültür ve Medeniyet Vakfı’nın misyonundan bahsetti. Şirketin büyüme sürecini ve hikayesini katılımcılarla paylaşan Bayraktar, “Bayraktar TB2’nin 35 ülkede görev yapıyor olması, dünyanın en fazla ülkeye ihraç edilen SİHA’sı olması, AKINCI’nın 10’dan fazla ülkeye ihraç edilmesi gibi başarıları paylaştı. Bayraktar, 2023’te hayalleri olan Kızılelma’yı uçurduklarını ve Kızılelma’nın havacılık muharebesinde yeni dünyanın kapılarını araladığını belirtti. Ayrıca, gözlerini uzaya çevirdiklerini ve geleceğin muharebesini tasarladıklarını ifade etti.
Selçuk Bayraktar, Baykar’ın dünyanın en büyük insansız hava aracı üreticisi ve şirketlerinden biri olduğunu, gelirlerinin yüzde 90’dan fazlasını ihracattan elde ettiklerini vurguladı. Savunma sanayisindeki yerlilik oranının artmasından ve ülkenin insansız hava araçları alanında lider konumuna gelmesinden bahseden Bayraktar, Türkiye’nin dünya SİHA pazarının büyük bir kısmını oluşturduğunu belirtti. Ayrıca, Fergani adlı uzay girişimlerine de değinen Bayraktar, kendi kaynaklarıyla uzay alanındaki faaliyetlerini sürdürdüklerini dile getirdi.
Bayraktar, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Baykar ortaklığında yürütülen “T3 AI” projesi kapsamında Türkçe’yi en iyi şekilde konuşabilen, kendi değerleriyle düşünen bir dil modeli inşa etmeye çalıştıklarını açıkladı. Dünya genelindeki dil modellerinden farklı bir yaklaşımla çalıştıklarını belirten Bayraktar, insan düşüncesinin mantığıyla işleyen bir makine inşa etmeye çalıştıklarını ifade etti.
Bayraktar, 2018’den beri TEKNOFEST’i düzenleyerek Türkiye’nin tam bağımsız, müreffeh ve güçlü bir geleceğe doğru ilerlemesini hedeflediklerini ve en büyük dönüşüm rüzgarlarının yüksek teknoloji üzerinden estiğini belirtti. TEKNOFEST’in Türk milleti tarafından büyük bir coşkuyla sahiplenildiğini ve sınırları aşan bir etkinlik olduğunu vurgulayan Bayraktar, gelecek yıl yapılacak festivale tüm öğrencileri ve ailelerini davet etti.
Selçuk Bayraktar’ın konuşmasının ardından Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından fahri doktora payesi verildiği belirtildi.