Valorant’ta İyi Olmak İçin Taktikler

Sıradaki içerik:

Valorant’ta İyi Olmak İçin Taktikler

Sanal gerçeklik (VR) Nedir?

704 okunma — 14 Ekim 2020 18:08
avatar

Oyuncu

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

Sanal gerçeklik (VR) nedir?

Bilgisayar çağıyla hayatımıza giren kavramlardan birisi olan Sanal Gerçeklik (VR)  hayatın kendisine benzeyen, bilgisayar destekli ve interaktif bir çevrenin deneyimlenmesidir. Daha fazlaca görsel ve işitsel araçlar kullanılarak mevcut veya kurgusal bir atmosfer deneyimi yaşanabilir. Bu iki aracın da her geçen gün tat veya koku şeklinde duyuları da etkileyecek biçimde zenginleştirilmesi söz konusudur.

Sanal Gerçeklik İçin Gereken Araçlar Neler?

Bilgisayarla üretilmiş veya geliştirilmiş bu dizayn evreninin içindeymişiz gibi sezmek için neler gerekiyor? Akıllı telefon ve tabletlerle karşımıza çıkan uygulama bu amaca müsait yapılmış yeni nesil gözlükler yardımıyla şimdi de sanal gerçekliği görebilmenin yanında, sanal sesleri duyurabilme ve sanal nesneleri hareket ettirebilme olanaklarımız da var. Gittikçe gelişen bu teknolojinin bir sonraki hamlesini kestirmek çok güç görünüyor.

savunma sanayi vr oyunhabertr

Sanal gerçeklik gözlükleri insanların duyularını aslen 1965 senesinden itibaren kandırıyor diyebiliriz. Amerika’da bilimsel bir makalede bahsi geçen bu kavram giderek “gerçek” oldu. Şimdiyse tamamen yaygın diyemesek bile bazı alanlarda kullanılabilirliği artmış durumda. Askeri ve endüstriyel alanda denenerek gelişiminde yol alan küçük ekranlarla geliştirilen sanal gerçeklik seneler geçtikçe değişti. 

Sanal Gerçeklik Şimdi Nerelerde Kullanılıyor yada Deneyimleniyor?

2000’ler ile teknolojik gelişmelerin ürünleri küçülerek süratle monitör teknolojisindeki gelişmelerin de ivmesiyle günlük hayata ve basit insana tesir etmeye başladı. Giyilebilir cihazlar, ekranlarla melezlenen gözlükler tasarlandı. Dünyadaki bilim adamlarının düşsel olan pek çok deneyişi başarıya ulaştı.

Mesela internasyonal dev firmalar kolayca smart gözlükler ile denemeler yapıyor. Google, Facebook, Microsoft ve Intel bunların içinde bulunuyor. Destekledikleri üniversite araştırmaları ışığında bu devler sınırları zorluyor; üretilen sanal gerçeklik gözlükleri de bağlı olan yazılımlar da gün be gün daha da fazla kullanıcıya ulaşıyor.

Çıkış alanlarından olan savunma ve eğlence sektörleri ise bir taraftan başı çekiyor. Bu alanlarda insanı yapabilecekleri açısından zenginleştiren, yaşamı kolaylaştıran ve benzersiz çözümlerle yenilikçi uygulamalar ortaya çıkıyor.

savunma bakanligi vr kullanimi oyunhabertr

Sanal Gerçeklik Hayatımıza Neler Kattı?

Sürekli gelişmekte ve kendince evrilmekte olan mekatronik olanaklar ve yapay zeka yardımıyla bilim buna benzer biçimde ki hayalleri gerçek kıldı. Sanal gerçeklik için tasarlanan gözlükler ve bezer geliştirici aksesuarlar pek yakında her olayda hayatı kolaylaştıran birer şahsi danışman olarak her yere sığdırılacak.

Sanal gerçeklik (VR) Nedir? yazımız ve bunun benzeri teknoloji alanındaki birçok yazı için Oyunhabertr.com takipte kalın.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli