Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 7 teşebbüs hakkında “rekabeti sınırlayıcı eylemlerde bulunarak Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal ettikleri” iddiasına yönelik başlatılan ön araştırma karara bağlandı. Bu doğrultuda, fiyat listeleri, üretim planları ve üreticilere yapılacak ödeme bilgilerinin rakipler arasında paylaşıldığı iddialarıyla tarla bitkileri tohumları pazarında faaliyet gösteren 7 şirkete soruşturma açıldı.
Rekabet Kurumu’nun açıklamasına göre, Corteva Turkey Tohumculuk, KWS Türk Tarım, Limagrain Tohum, May-Agro Tohumculuk, Monsanto Gıda ve Tarım, Polen Tohumculuk ve Syngenta Tarım hakkında soruşturma başlatıldı. 7 Kasım 2024 tarihli kararla açılan hibrit endüstriyel kornişon tohumu ve hibrit sebze ve meyve tohumları pazarlarındaki soruşturmanın da devam ettiği belirtildi.
Rekabet Kurumu’nun yaptığı incelemeler sonucunda, söz konusu şirketlerin rekabeti sınırlayıcı eylemlerde bulunarak rekabeti engellediği iddia edildi. Fiyat listeleri, üretim planları ve diğer önemli bilgilerin rakipler arasında paylaşılmasıyla ilgili yapılan bu ihlallerin soruşturulması devam ediyor.
Bu gelişmelerin yanı sıra, Rekabet Kurumu’nun sektördeki rekabeti yakından takip ettiği ve haksız rekabetin önüne geçmek için gerekli adımları atmaya devam edeceği vurgulandı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap