2019 Üçüncü Çeyreğinde En Çok Telefon Satan Markalar Belli Oldu

Sıradaki içerik:

2019 Üçüncü Çeyreğinde En Çok Telefon Satan Markalar Belli Oldu

PlayStation 5’in Ardından Bir de PlayStation 5 Pro Gelecek

1037 okunma — 07 Aralık 2019 07:00
avatar

Kaan Akkaya

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

playstation scaled
PlayStation’un tanıtılmasına 1 yıl var.Geçenlerde geliştirici kiti ortaya çıkan PlayStation’un üsütünden çok geçmemişken birde PlayStation Pro’nun piyasa sürüleceği iddia ediliyor.

Hızla gelişen teknoloji konsolların çabuk gerilemesine yol açıyor. 2013’teki lansmanlarından kısa bir süre sonra  P4 ve Xbox One eski oyun konsolları haline geldiler. Sony, bu sorunu PS4’ten sonra PS4 Pro’yu piyasaya sürerek atlatmıştı. Microsoft ise Xbox One X’i piyasaya sunarak eskime sorununun üstesinden gelmişti. 

Sony, şimdi PlayStation 5 ile oyun konsolu teknolojisinde önemli bir devri açmayı planlıyor. Sony, PlayStation 5’i yayınladıktan sonra yerinde duracak gibi de görünmüyor. Ortaya atılan iddialara göre, PlayStation 5’in yayınlanmasından birkaç yıl sonra PlayStation 5 Pro ile karşılaşacağımız söyleniyor.

Sony PlayStation 5 1

PlayStation 5, 6 yıl konsol piyasasında olacak

Sony’nin yöneticilerinden Masayasu Ito, Game Informer’la yaptığı röportajda oyun konsollarının teknolojilerinin geçerlilik süresinin kısaldığını söyledi.Ito, bu süre kısalmasına hızla gelişen teknolojinin neden olduğunu söyledi. Hızla gelişen teknoloji konsolların çabuk gerilemesine yol açıyor. Sony, PS4’ün ömrünü uzatmak için PS4’ün yayınlanmasının üzerinden birkaç sene geçtikten sonra PS4 Pro’yu satışa sundu. Masayasu Ito, geçmişte bir oyun konsolunun yenisi çıkmadan önce 7 ile 10 yıl arasında satılabildiğini belirtti. Ito, hızlanan teknolojinin bu süreyi 6 ile 7 yıllık sürelere kadar kısalttığını söylüyor. Ito, PS5’in 6 ile 7 yıllık bir yaşam döngüsü olacağını düşündüklerini açıkladı. Bu sürenin ardından teknolojiyi geliştirmeleri gerektiğine değinen Ito,bu durumun testini daha önce PS4 ve PS4 Pro’nun yayınlanması sürecinde yaşadıklarını söyledi.

playstation scaled
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli
avatar
  • Oyun Haber TR 4 yıl önce
  • […] oyun haberleri için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Playstation ile ilgili PlayStation 5’in Ardından Bir de PlayStation 5 Pro Gelecek bu haberde ilginizi […]