Airpods Pro Özellikleri

Sıradaki içerik:

Airpods Pro Özellikleri

PlayStation 5 Kullanıcı Arayüzü Tanıtıldı

698 okunma — 15 Ekim 2020 18:00
avatar

Oyuncu

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

PlayStation 5 Kullanıcı Arayüzü Tanıtıldı

PlayStation 5 kullanıcı arayüzü bugün State of Play etkinliğinde tanıtıldı. Yeni arayüzün daha kullanışlı ve daha işlevsel dizayn edildiğini söyleyebiliriz.

Sony bugün State of Play etkinlikleri çerçevesinde PlayStation 5 kullanıcı arayüzü oyunculara tanıtıldı. Mevcut konsollarınızdan oldukça büyük farkları olmasa da arayüz tasarımsal anlamda yeni bir seviyeye geçmiş ve çok hoş görünüyor.

playstation 5 arayüzü görseli

PlayStation 5 kullanıcı arayüzü çok şık duruyor

Bugün gerçekleşen gösterimde ilk önce dinlenme modundan başlandı ve test merkezi arayüzüne geçiş yapıldı. PlayStation butonu ile mevcut konsolunuzda da görebildiğiniz kısım PlayStation 5’te daha işlevsel ve kullanışlı görünüyor. Aynı zamanda arkadaki oyunun bir yere kaybolmaması da oldukça güzel olmuş. Buradan çevrimiçi olan arkadaşlarınıza, indirme durumlarına hemen alt taraftaki satırda yer edinen sekmeler sayesinde süratle ulaşabiliyorsunuz. Hızlıca geliştiricilerin yayınladığı ilan ve haberleri test etmeniz de mümkün. Bunu da derhal ortada sıralanmış olan kartlar yardımıyla yapıyoruz.

Yine DualSense’in “Create” tuşuyla oluşturduğunuz son monitör görüntülerini görebiliyorsunuz. Bu kartlardan ek olarak oyunların bölümlerindeki ilerlemenizi ve toplam ilerlemenizi de takip edebiliyorsunuz. Görevleriniz ve yapmanız gerekenler de bu ekranda yazıyor.

Bazı aktivitelere tıklayarak direk oyundaki alakalıparçaya de gidebiliyorsunuz. Bu anlamda PlayStation 5 kullanıcı arayüzü bizlerevakit kaybetmeden kaldığımız yerden devam etme şansı tanıyor.

Peki başka hangi olanakları sağlayacak?

Oyunda takıldığınız bölgeleri internetten arayarak bulup vakit kaybetmemeniz için arayüz birtakım PS5 oyunları için “Game Help” hususi durumunu gösteriyor. Bulmanız yahut gitmeniz ihtiyaç duyulan bir yerde takıldıysanız, bu özelliği kullanarak internette aramaya ihtiyaç duymadan oyun içi yardım alabiliyorsunuz.

Sesli söyleşi ise tıpkı bilgisayarda kullandığımız Discord, Skype benzer biçimde uygulamalar gibi çalışıyor. Arkadaşlarınız sizi sesli söyleşi odalarına davet edebiliyor ve siz de katılabiliyorsunuz. DualSense kontrolcüsünün arasında barındırdığı entegre mikrofon ile doğrudan konuşmaya başlayabiliyorsunuz. Ekranınızı paylaşarak arkadaşlarınıza oyununuzun yayınını dahi yapabiliyorsunuz.

playstation 5 konsol görseli

Yine aynı kartlar kısmından arkadaşlarınızın kurduğu takımlara katılıp o oyunda olmasanız bile doğrudan oyuna katılabiliyorsunuz. Mevcut oyununuza elveda diyerek arkadaşlarınıza katılabiliyorsunuz. Yeni nesil konsol PlayStation 5’in kullanıcı arayüzü oldukça kullanışlı görünüyor. Hem daha etkileşimli aynı zamanda daha toplumsal olan bu arayüz için ayrıntılı bilgiye ulaşmak için PS5 tıklayarak edinebilirsiniz.

PlayStation 5 Kullanıcı Arayüzü Tanıtıldı yazımız ve bunun gibi birçok teknoloji haberleri için Oyunhabertr’yi takipte kalın.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli