PTT Bank Hesap Kapatma ve Silme İşlemleri

Sıradaki içerik:

PTT Bank Hesap Kapatma ve Silme İşlemleri

Odeabank Kredi Kartı Blokesi Nasıl Kaldırılır

446 okunma — 09 Aralık 2021 11:57
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

Odeabank Kredi Kartı Blokesi Nasıl Kaldırılır?

Banka ürünlerinden en çok kullandığımız imkanlarından bir tanesi de kredi kartlarıdır. Odeabank son yıllarda ülkemize damga vuran özel bankalardan bir tanesidir. Odeabank düşük faiz oranları ve kredi kartı kampanyaları ile birçok müşteriyi çekmeyi başarmıştır. Kredi kartının kullanıcılara sunduğu birçok kolaylık vardır, bu kolaylıklardan en basit örnekleri de taksitli nakit çekim, nakit çekim, fatura ödeme, GSM TL yükleme, alışveriştir. Ancak bu kredi kartlarının düzensiz kullanılması ve geciktirilen borçlar nedeniyle müşterilere bloke uygulanabiliyor. Bu uygulanan blokeler bazı şartlarda müşteri yararına olsa da bazı şartlarda müşteri aleyhine de olabiliyor.

Güvenlik Blokeleri Nasıl Kaldırılır?

Müşterine yararına uygulanan blokelere güvenlik blokeleri olarak kategorize edebiliriz. Bu güvenlik blokeleri şu nedenler sonucunda uygulanır;

  • ATM de yanlış şifre girilmesi
  • POS cihazlarında ödeme yaptığımız sıra da yanlış şifre girilmesi
  • Kredi kartlarının 2. Şahısların eline geçmesi

Banka ilkelerinin en önemli kurallarından bir tanesi de müşteri güvenliğinin her şartta sağlanmasıdır. Kredi kartlarınıza uygulanan blokelerin kaldırılması çok basittir. ATM kullanımlarında kredi kartınızın şifresini 3 defa yanlış girmeniz durumunda ATM kartınıza el koyar ve cep telefonunuza bir bilgilendirme mesajı gönderir. Kartınıza el koyulduğu anda bir bloke uygulanır ve bu blokeyi müşteri hizmetlerini arayarak kaldırabilirsiniz ve adresinize yeni kredi kartınızı talep edebilirsiniz. Diğer bir bloke nedenlerinden birisi de alışverişleriniz de POS cihazlarında ödeme yaptığınız sırada yine aynı şekilde şifrenizi yanlış girmeniz durumunda kartınız bloke olur. Kartınıza uygulanan bloke sonucunda cep telefonunuza bir mesaj gönderilir ve müşteri hizmetlerini arayarak blokenizi kaldırmanız söylenir. Hırsızlık durumlarında kredi kartlarınızın başkası tarafından ele geçirilmesi durumunda hırsızlar şifrenizi bilmese bile temassız ödeme ile bakiyelerinizi kullanabilir. Bu nedenle böyle bir durumla karşılaşmanız durumunda müşteri hizmetlerini arayabilir ve kredi kartınıza bir bloke uygulattırabilirsiniz. Bloke uygulamanız durumunda yeni bir kredi kartı talep edebilirsiniz. Güvenlik blokeleri yanı sıra kullanıcıların borçları yüzünden de kalıcı ve geçici blokeler uygulanır.

Kredi Kartı Blokemi Nasıl Kaldırabilirim?

Düzensiz ödemelerinizden dolayı ve hatta hiç borç ödememeniz durumunda bankalar kredi kartlarınıza blokeler uygulayabilir. Bu blokeler şu durumlarda uygulanır;

  • Düzensiz borç ödeme
  • Sürekli asgari borcun ödenmesi
  • Aylarca borcun ödenmemesi

Bu bloke nedenlerinden birisiyle karşı karşıya kalmanız durumunda; eğer sürekli asgari borcu ödüyorsanız toplam borcunuzu ödeyip kartınızın 24 saat sonra kullanıma açılmasını bekleyebilirsiniz. Borçlarınızı düzensiz ödemeniz sonucunda bir bloke ile karşı karşıya kaldığınızda müşteri hizmetleri ile iletişime geçip ödeme sözü verebilir ve sizden istenen miktarı ödedikten sonra kartınızı 24 saat sonra kullanmaya başlayabilirsiniz. Eğer borcunuzu sürekli ödemiyorsanız, ilk olarak minimum asgari tutarı ödeyebilirsiniz ve kartınızı yeniden kullanmaya devam edebilirsiniz.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli