Mobil Uygulama Nedir?

Sıradaki içerik:

Mobil Uygulama Nedir?

Nokia, Ay’a Baz İstasyonu Açıyor!

715 okunma — 18 Ekim 2020 18:54
avatar

Oyuncu

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

Nokia, Ay’a baz istasyonu açıyor! yazısının öne çıkarılan görseli

Hepimizin adını bildiği bir zamanların efsane telefon üretici Nokia, aslında sadece bir telefon üreticisi değil. Birçok farklı alanda özellikle son yıllarda 5G sektöründe öncü şirketlerden biri haline gelen Nokia şimdide Ay’da çalışmalar yapmak için Nasa’dan 14,1 milyon dolarlık fon aldığını açıkladı. Şirketin çalışmalarının içinde Ay’a baz istasyonu açmak da var. Nokia Ay’a baz istasyonu açıyor! Gelin birlikte bu olayın detaylarına bakalım.

Nokia Ay’a şebeke kurmak için ciddi bir yatırım aldı!

Son yıllarda yeniden yapılanmaya giden ve popülerliğini yeniden kazanmak isteyen teknoloji şirketi Nokia, Nasa’dan 14,1 milyon dolar değerinde ciddi bir yatırım aldı. Şirketin almış olduğu bu parayla Ay’da kullanılabilecek bir 4G şebekesi oluşturmak istediği de gelen haberler arasında bulunmakta. Akıllı telefon piyasasındaki geri planda kalmışlığını bu yol ile ters köşe yapmayı isteyen Nokia’nın çılgın projesi uzay ve teknoloji meraklıları tarafınca ilgiyle karşılandı.

Nokia Ay yüzeyine 4G şebekesi yerleştirecek

baz istasyonu ve nokia yazısı

NASA’nın, çarşamba günü açıkladığı “Ay yüzey araştırma misyonları” için toplamda 370 milyon dolarlık bir bütçe belirlendi. Bu bütçeden aslan payını SpaceX, United Launch Alliance gibi dev firmalar alırken Nokia da ses getirecek bir proje için hisse kapmayı başardı. Günümüzde her yerde kullanılabilen 4G ağlarının kullanım alanı konusunda Nokia gözünü yükseklere dikti. Şirket, uzaya “ilk LTE/4G iletişim sistemini” kurmak için NASA Programından 14,1 milyon dolar fon desteği aldı. NASA, “sistemin Ay yüzeyi iletişimini daha uzak mesafeler için de destekleyebileceğini, bağlantı hızını artırabileceğini ve mevcut standartlardan daha fazla güvenilir olduğunu” belirtiyor.

Yetkililerin yapmış olduğu açıklamalara bakılırsa Nokia’nın Ay’a 4G bağlantı desteği getirecek sistemi, sadece astronotlar tarafınca kullanılmayacak. Uzay araçlarında, önümüzdeki senelerde Ay’da kurulmasının planı yapılan uzay üssünde ve gelecekteki uzay maceralarında bu 4G bağlantısı kullanılabilir olacak. NASA’nın üst düzey yöneticilerinden Jim Reuter, konuyla alakalı açıklamalarında NASA’nın da firma için elinden geleni yapacağını söyledi. Reuter ayrıca “Dünya için geliştirilebilen bir teknolojinin Ay yüzeyine nasıl uyarlanabileceğini görmek için sabırsızlanıyorum” dedi.

Nokia Ay’a baz istasyonu açıyor! yazımız ve bunun gibi birçok teknoloji ve oyun haberleri için Oyunhabertr’yi takipte kalın.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli