Yeni Başlayanlar İçin; RAID: Shadow Legends

Sıradaki içerik:

Yeni Başlayanlar İçin; RAID: Shadow Legends

Nasıl Bir Oyun Bu: AFK Arena?

1445 okunma — 28 Ağustos 2019 07:57
avatar

Oyun HaberTR

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

AFK Arena MOD APK Cover

Yeni Başlayanlar İçin: AFK Arena


Lilith Games’in yeni oyunu AFK Arena, son zamanlarda sık sık karşımıza çıkan bir aksiyon kart oyunu. Pek çok farklı unsurla oyuncuları kendine bağlayan, aynı zamanda çıktıktan kısa süre sonra bile kendisine bir hayran kitlesi edinen oyunumuzun içerisinde yaklaşık 60 tane kahraman bulunmakta. Oyuncuların; grafiklerini ve seslendirmelerini sürekli olarak övdüğü bu oyun, devamlı aldığı güncellemeler ile hata çözümlerine gitmekte ve oyuncu kitlesinin memnuniyetini artırmaya devam etmekte.

AFK Arena ‘yı Samsung S9+ ‘tan 6 Kat Hızlı Oyna!


Oyunun genel amacını, en güçlü takıma sahip olmak olarak belirtebiliriz. Ancak bu süreçte kat edilmesi gereken pek çok yol var ve oyunda ilerleme elde etmek için zindanların aşılması, temizlenmesi gerekmekte. Düşmanlarınızla savaşırken pek çok farklı kombinasyon kullanacağınız bu oyun, sizleri kendisine bağlayacak!

AFK Arena Currencies EN 1


Oyunu ilk görüşünüzden beri merak etmişsinizdir, oyunun ismi neden AFK? Bildiğiniz gibi AFK (away from keyboard), bilgisayarın veya telefonun başında olmadığımızı bildiren bir oyun terimi. Aynı bu terimde olduğu gibi bu oyun da AFK tarzında ilerlemekte olup asıl büyük kazançlar AFK Ödülleri çerçevesinde elde edilmekte.

AFK Arena ‘yı Bilgisayarda Oynamak İster misin?


Oyuna girdiğinizde karşınıza her kahramanın (kartın) belirli bir güç seviyesi olduğu gözümüze çarpmakta. Bu kahramanın gücünü bizlere izah etmekte ancak buna aldanmamak gerekli. Kahramanların birbirleriyle kombinasyonları, özel yetenekleri de önem arz etmekte olup düşük seviyeli ancak iyi kombine edilmiş kahramanlar, yüksek seviyeli ancak iyi kombine edilmemiş kahramanları alaşağı edebilir. Oyunda bulunan kahraman grupları yapısı ise son zamanların bilindik oyunu Auto Chess ile benzerlik göstermekte. Aynı gruptan kahramanlar bir arada olduğunda bonus güçler elde etmekte. Oyunda bazı grupların ise diğerlerine karşı daha güçlü olma durumu (counter) söz konusu. Örneğin bazı kahraman grupları, belirli bir gruptan daha fazla hasar almakta ve hasar vermekte.


AFK Arena ‘yı Bilgisayarda Oynayarak Para Kazanmak İster misin?


Oyunda savaşlar esnasında pek de müdahale şansınız bulunmuyor ancak bu demek değil ki tamamıyla bir izleyicisiniz. Oyunun temel oynanışı, mücadeleye başlamadan önce kahramanlarınızın dizilişini, seçimini yapmaya odaklanmakta. Ayrıca oyunu arkadaşlarınızla grupça oynamanız da mümkün. Bir loncaya katılarak veya bir lonca kurarak oyun içerisinde sosyalleşme şansına sahipsiniz. Bunun yanı sıra bir lonca ile oynamak, hızlı bir ilerleme kaydetmenizi sağlamakta. Oyun standart MMORPG felsefesine hitap ettiğinden dolayı kahraman gelişimlerinizi yığın olarak yapmayın. Sık sık kullandığınız bir kahramanı diğerlerinden önce seviye yükseltip güçlendirmeye odaklanmanız, sizlere oyun başında iyi bir yükseliş ivmesi kazandıracaktır. Tüm kahramanları aynı anda yükseltmeye çalışmak size çok pahalıya mal olacak olup ilerleyişinizi de bir hayli yavaşlatacaktır.

AFK Arena Review EN 5 1



Oyunun temelinde yatan AFK ödülleri ise asla unutmamanız gereken bir konu. Almadığınız her gün, sizi rakiplerinizden aylar geriye atabilir.
Ayrıca oyun içerisinde 6 farklı grup bulunmakta. Bunlar; Lightbearers, Maulers, Graveborn, Wilders, Celestials ve Hypogean. Bu karakterleri aynı anda sahada bulundurarak pek çok bonus elde edebilir ve zindanları kolayca temizleyebilirsiniz. Yaygın dizilimin tankların önde, destek birimlerinin geride olmasına karşın, oyun içerisinde farklı dizilimlerin de rakipleri alt etmede işe yaradığı gözlemlenmekte. Dolayısıyla oyunda başarılı olabilmek için herkesin uyguladığı teknikler veya herkes için oluşturulmuş rehberler yerine kendi karakterlerinizin güç düzeyine uygun dizilimler yapmak sizin için sağlıklı olacaktır. Ayrıca oyun içerisinde karakterleri gruplandırmanıza yarayan üç element bulunmakta. Bunlar; Strength (güç), Agility (dayanıklılık) ve Intelligence (zeka). Karakter kombinasyonlarınızda bunların ne işe yaradığını bilerek düzenlemeler yapmak oyunda başarılı olmanın sırlarından yalnızca birisi. Ayrıca bu karakter elementlerinin yanında pek çok da karakter rolleri bulunmakta. Karakterinizin hasarcı mı olduğu, tank mı olduğu yoksa destekçi mi olduğu bu roller aracılığıyla anlaşılmakta.

AFK Arena ‘yı Bilgisayarda Oyna!

Eğer ki bu oyunu oynarken telefonun kasıyorsa, ısınıyorsa, kendine özel bir telefonun yoksa veya AFK Arena ‘yı bilgisayarda oynamak istiyorsan, sana dünyanın en iyi Android Emülatörü: BlueStacks ‘ı indirmeni öneririm. Bilgisayarın ne kadar eski olursa olsun kasmasız bir oyun deneyimi sunan BlueStacks ‘ı kesinlikle tavsiye ederim. BlueStacks ‘ı İndirmek için Tıkla!

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli