Kredi Notu Nedir?

Sıradaki içerik:

Kredi Notu Nedir?

Nakit Avans Nasıl Çekilir?

294 okunma — 02 Şubat 2022 16:39
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

nakit avans nasil cekilir

Son zamanlarda kredi kartı kullanıcılarının en sık yaptığı aramalardan biri kredi kartından nakit avans nasıl çekilir oluyor. Bu soruyu cevaplamadan önce buyurun beraber nakit avans nedir inceleyelim.

Nakit Avans Nedir?

Nakit avans bankaların müşterilerine çeşitli nakit gereksinimlerini karşılayabilmeleri adına sunduğu hizmet ürünlerden biridir. Nakit avans sistemi ile banka hesabınızda para yoksa dahi bankanın müşterisiyseniz hesabınızdan ya da kredi kartınızdan anında nakit para çekerek ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılayabilirsiniz. Nakit avans çekmek isteyen müşterilerin, kredi kartlarının veya kredili mevduat hesaplarının kullanılabilen limitinin çekmek istenilen nakit para miktarını karşılaması işlemin gerçekleştirilebilmesi adına gereken kurallardan biridir. Kredi kartınızdan veya kredili mevduat hesabınızdan çekmiş olduğunuz nakit avans miktarına gündelik faiz işletilmekte ve bunun yanında faiz tutarı üzerinden BSMV () ve KKDF (%5) masrafları ve nakit çekim bedeli tahsil edilmektedir.

Nakit Avans Nasıl Çekme Adımları

Kredi kartından nakit avans nasıl çekilir diyorsanız buyurun beraber adımları inceleyelim.

Bankaların, kredi kartına tahsis ettiği kredi üst limiti ya da vadesiz hesaba tanımlamış olduğu Kredili Mevduat Hesabı (KMH) limiti dahilinde kredi kartından ya da KMH hesabından nakit halinde para çekilerek nakit avans kullanımı gerçekleştirilir. Geri dönüşünde taksitli ödeme seçeneklerinin olmasıyla kredi kullanılmış gibi ödeme sağlaması öne çıkan özelliklerindendir. Kredi çekerken karşınıza çıkabilecek sorunlardan onay alamama, krediyi kullanamama gibi durumlarda nakit avansta söz konusu değildir.

Kredi kartınızdan nakit avans çekeceğiniz durumlarda karşınıza iki seçenek çıkacak. Bunlar peşin veya taksitli nakit avans seçenekleridir. Banka müşterileri, nakit avans çekeceklerinde kullanım zamanı ve geri ödeme koşullarına uygun olarak peşin ya da taksitli nakit avans tercihlerinden birisini tercih etmektedir. Bazı bankaların KMH hesaplarında taksitli nakit avans seçeneği bulunur, bu seçenekte tercih edilenlerden biridir. Bankalar nakit avans çekildiğinde bu işlemden işlem ücreti almaktadır. Eğer taksitli nakit avans seçeneğini tercih ederseniz bu çekimden ise işlem ücreti alınmaz. Uzaktan bakıldığında karmaşık görünse dahi kredi kartından nakit avans nasıl çekilir sorusunun cevabı işte böyle basit bir kaç adıma dayanmaktadır

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli