Yeni God of War Oyunu Önümüzdeki Ay Açıklanabilir

Sıradaki içerik:

Yeni God of War Oyunu Önümüzdeki Ay Açıklanabilir

Mobil Uygulama Nedir?

711 okunma — 17 Ekim 2020 20:02
avatar

Oyuncu

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

Mobil Uygulama Nedir? yazısının öne çıkarılan görseli

Mobil uygulama, akıllı telefon ve tablet cihazlar gibi mobil cihazlara hususi olarak tasarlanan ve kodlanan yazılımlardır. Kullanıcıların masaüstü cihazlardan mobil cihazlara doğru yönelmesi ve kullanım oranının artması, mobil uygulamaların daha kıymetli ve önemli bir hale gelmesini sağladı. Gelin o zaman hep birlikte mobil uygulamanın ne olduğunun detayına bakalım.

Mobil Uygulama Nedir, Nasıl Yapılır?

Mobil uygulama, mobil cihazlara (akıllı telefon ve tablet) yönelik özel kodlar ve tasarımlar ile meydana getirilen yazımlara verilen addır.

Mobil uygulamalar, dünya genelinde iOS ve Android işletim sistemi kullanarak yapılır. Planını yaptığınız ve tasarladığınız her proje için mobil uygulama geliştirmeniz mümkün. Fakat dikkat edilmesi gerekli en mühim nokta yapılacak uygulamanın işletim sistemlerini dikkate alarak geliştirilmesidir.

İşletim sistemine dikkat etmeden geliştirilmeye çalışılan bir mobil uygulamanın kullanıcılar tarafınca kullanılması haliyle imkansız olacaktır.

Bir Mobil Uygulamaya Neden İhtiyacınız Var?

Mobil cihazlar yaşamımıza girmiş olduğu günden beri, uygulamalar her geçen gün daha akıllı hale geliyor. Aynı zamanda kullananların mobil cihazlarıyla geçirdikleri zaman da gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Kullanıcılar mobil cihazlarda geçirdikleri vaktin çok büyük bir kısmını da mobil uygulamaları kullanarak geçiriyor. Yapılan araştırmalara bakılırsa kullanıcılar mobil cihazlarında geçirdikleri vaktin yaklaşık %70’ini mobil uygulamaları kullanmak için ayırıyor.

Mobil uygulamaların internet sitelerinden daha hızlı ve rahat kullanıma sahip olması kullanıcıları mobil uygulama kullanmaya teşvik ediyor. Kısacası mobil uygulama kullanmak kullanıcılara internet sitesini kullanmaktan daha cazip geliyor.

iphone telefon ve ana ekranı

Mobil uygulamalar kullanıcılara bu kadar yakınken bunun yararlarından faydalanmamak sizin için çok büyük bir kayıp olacaktır. Özellikle marka kimliği oluşturmak için bir mobil uygulamaya sahip olmanız gerekir. Mobil uygulamanız ile hedef kitlenize daha rahat ulaşabilir bununla birlikte oluşturduğunuz etkinlik, kampanya, aktüel içerikler ve indirimleri kullanıcılara daha rahat ve hızlı bir biçimde iletebilirsiniz. Tüm bu avantajların yanı sıra dijital marketing aracı olarak da sizlere büyük bir fırsat sunacaktır. Özellikle ürün ve hizmet satışı yapan e-ticaret siteleri için mobil aplikasyonlar potansiyel müşteriler ile arasındaki bağları kuvvetlendirecektir. Çünkü kullanıcılar, web üstünden yaptıkları alışverişlerin yaklaşık %80’ini mobil cihazları kullanarak gerçekleştiriyor.

Mobil uygulamaların kullanımı ve popülerliği gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Bu nedenle, internet siteniz üstünden kullanıcılara sunmuş olduğunuz hizmetlerin, mobil cihazlar için de uygulamalar vasıtası ile kullanıcılara sunulması gerekir.

Mobil Uygulama Nedir? yazımız ve bunun gibi birçok teknoloji haberleri için Oyunhabertr’yi takipte kalın.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli