The Game Awards 2019 ‘un en iyi oyunları! Hangi oyunlar ödül aldı?

Sıradaki içerik:

The Game Awards 2019 ‘un en iyi oyunları! Hangi oyunlar ödül aldı?

Microsoft Xbox Series X’i Duyurdu!

815 okunma — 13 Aralık 2019 18:41
avatar

Kaan Akkaya

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

3614974 series
Geçtiğimiz saatlerde düzenlenen ve oyun dünyasının odak noktası haline gelen The Game Awards 2019 etkinliği dolu dolu geçiyor. Microsoft,yeni konsolu Xbox Series X’i duyurdu. Bugüne kadar ki en güçlü Xbox olacak Xbox Series X, saniye 60 kare 4K oyun oynamayı sağlayabiliyor.

Microsoft’un, Scarlett Projesi olarak bilinen yeni konsolu Xbox Series uzun zamandır bekleniyordu.Xbox Series, kasa şeklinde dikey tasarımı ile dikkatleri üzerine çekti.

Xbox başkanı Phil Spencer, “Xbox Series X gelecek tatil sezonunda bizi konsol oyunculuğunun geleceğine götürecek. En hızlı ve en güçlü Xbox konsolumuz performans, hız ve uyumluluğu yeni bir seviye oluşturacak dedi. Ayrıca Microsoft’un 15 oyun stüdyosuyla tarihinin en büyük ve en yaratıcı çeşitlilikteki platforma özel oyun serisini geliştirdiğini belirtti. Bu oyunlardan ilki Senua’s Saga: Hellblade 2 olacak.

Xbox Series’in Özellikleri:

3614974 series

Ses seviyesi

Xbox Series X, Xbox One’ın tam dört katı işlem gücüne sahip olacak. Microsoft, işlem gücünün dört kat artmasına rağmen Xbox Series X’in büyük bir gürültü çıkarmayacağını söyledi. Xbox Series X, Xbox One’ın etrafa yaydığı ses kadar bir ses çıkaracak.

Yeni kablosuz kontrol cihazı

Microsoft’un yeni oyun konsolu, yeniden tasarlanmış çevre birimleri ile beraber kullanıcıların karşısına çıkacak. Xbox Series X ile beraber Xbox Elite Series 2 Wireless’a benzeyen yeni bir kontrol cihazı tasarlandı. Bu kontrol cihazında bir de “paylaş” butonu olacak. Yeni kontrol cihazı, Xbox One’la beraber Windows 10 bulunan PC’lerde de çalışabilecek. 

Xbox One Oyunları Oynanabilecek

Microsoft, yeni oyun konsolu Xbox Series X’in geriye dönük uyumluluk sağlayacağını açıkladı. Xbox Series X, Xbox One oyunlarını ve bu oyunlara ait CD’leri çalıştırabilecek.Yine Game Pass’de bu konsolda bulunacak.

4K ve 8K desteği

Xbox Series X, 60 fps hızı ile beraber ileride gelecek 120fps desteği ile 4K oyunları destekleyecek.AMD’nin Zen 2 ve Radeon RDNA mimarisine dayanan özel bir işlemciden gücünü alan Xbox Series,aynı zamanda yükleme sürelerini azaltmak için NVMe SSD tercih eden Microsoft konsolun 8K çözünürlüğü de destekleyeceğini duyurdu.

dims

Konumlandırma seçenekleri

Dik bir bilgisayar kasasına benzeyen Xbox Series X, sadece görselde görüldüğü şekli ile kullanılmayacak.Xbox Series X, aynı zamanda yatay konumda da kullanılabilecek. 

Xbox Series,rakibi Playstation 5 gibi gelecek yıl çıkacak. Bu nedenle Xbox Series X ile doğrudan PlayStation 5 hedef alınırken, oyun kolu piyasasında rakiplerine karşı ayakta kalabilecek mi hep birlikte göreceğiz. Konu hakkındaki görüşlerinizi yorumlarda belirtiniz.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli