2021’in En İyi 5 VPN Eklentisi

Sıradaki içerik:

2021’in En İyi 5 VPN Eklentisi

Microsoft Office 2016 İndirme ve Programsız Aktivasyon Yapma

3282 okunma — 13 Temmuz 2021 00:20
avatar

Oyun HaberTR

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

office2016 etkinlestirme

Her bilgisayarda mutlaka olması gereken programlardan biri olan Microsoft Office programının lisansları oldukça pahalı. Office programını yazının sonunda yer alan Microsoft Office 2016 İndir butonu aracılığıyla indirebilirsiniz. Ayrıca yazımızın devamında yapılması gereken işlemler sayesinde herhangi bir ekstra program kurmadan Office 2016 etkinleştirme işlemi yapabilirsiniz. Herkesin başına bela gibi yapışan ve etkinleştirme işleminin yapılmadığı her an uyarı olarak önümüze çıkan office 2016 etkinleştirme konusunda ihtiyacınız olan herşey bu yazı içerisinde. Windows ve Office programlarını etkinleştirebilmek için bir çok program ve yöntem mevcut. Office 2016 activator veya Kmspico office 2016 etkinleştirme programlarını kullanmadan sadece CMD komut istemi sayesinde etkinleştirmek çok daha kolay. Sadece bir kaç adım ile işlemini tamamlayabilirsiniz.

Office 2016 Programsız Etkinleştirme

Microsoft Office 2016 da dahil olmak üzere tüm office programlarını kurduktan belli bir süre sonra deneme süresi sona erer. Deneme süresinin sona ermesiyle birlikte görev çubuğunda dosya adının hemen yanında etkinleştirilmedi uyarısı gözükür. Bu uyarıyla birlikte office programına her girişinizde etkinleştirme yapmanız gerektiğine dair bir uyarı daha önünüze çıkar. Ancak bu yazımızda yer alan bir kaç değişiklik sayesinde bu uyarıdan rahatlıkla kurtulabilirsiniz.

 

Microsoft Office 2016 Pro Plus İndir

Microsoft Office 2016 indir işlemini Windows’un sitesinden veya başlat butonuna tıkladığınızda Office Edinin! butonundan indirebilirsiniz. Ancak bunları bulamadıysanız Trial sürümü altta yer alan buton aracılığıyla da indirebilirsiniz.

Office 2016 Etkinleştirme

1.CMD Komut İstemi’ni Çalıştırın

Başlat menüsünde veya arama kutusunda CMD yazarak Komut İstemi Yöneticisi’ni bulun. Üzerinde sağ tuş yapın ve Yönetici Olarak Çalıştır seçeneğini seçin.

office2016 etkinlestirme1

2.Office 2016 Yükleme Dizinini Bulun

Microsoft Office, işletim sisteminizin 32 veya 64 bit olmasına bağlı olarak Program Files ya da Program Files(x86) klasörlerinde yer almaktadır. Aşağıda yer alan kodlardan biri 32bit diğeri ise 64bit işletim sistemi için office kurulum konumunu bulmanızı sağlar. İlk kodu deneyip hata almanız halinde ikinci kodu deneyerek office kurulum dizinini bulunuz.

cd /d %ProgramFiles%\Microsoft Office\Office16
cd /d %ProgramFiles(x86)%\Microsoft Office\Office16
office2016 etkinlestirme2

3.Office 2016 Lisans Türünü Dönüştürün

Office 2016’yı microsoft sitesinden indirip kurduysanız bu adımı yapmalısınız. Ancak oynanmış veya farklı bir siteden indirilmiş dosya üzerinden kurulum yaptıysanız bu işleme gerek yoktur. Ancak emin değilseniz mutlaka bu kodu komut istemi’ne yapıştırıp Enter tuşuna basın.

for /f %x in ('dir /b ..\root\Licenses16\proplusvl_kms*.xrm-ms') do cscript ospp.vbs /inslic:"..\root\Licenses16\%x"

4.Office 2016 Aktivasyon İşlemini Tamamlayın

Altta yer alan kodları sırayla CMD Komut İstemi’ne yapıştırıp Enter tuşuna basın.

cscript ospp.vbs /inpkey:XQNVK-8JYDB-WJ9W3-YJ8YR-WFG99
cscript ospp.vbs /unpkey:BTDRB >nul
cscript ospp.vbs /unpkey:KHGM9 >nul
cscript ospp.vbs /unpkey:CPQVG >nul
cscript ospp.vbs /sethst:kms8.msguides.com
cscript ospp.vbs /setprt:1688
cscript ospp.vbs /act

Komut satırına sırayla yapıştırıp Enter tuşuna bastığınız bu 7 kod sonucunda komut satırında “Product activation successfull” uyarısını göreceksiniz. Bu uyarıyı gördükten sonra Office 2016 Etkinleştirme işleminiz tamamlanmıştır.

office2016 etkinlestirme3

Yazımızın yayınlandığı tarih itibariyle çalışan bu kodlar sayesinde Microsoft Office etkinleştirme işlemini programsız bir biçimde tamamlayabilirsiniz. Siz de kullandığınız farklı yöntemleri yorum kısmından bildirebilir veya hata almanız halinde yorum kısmından yardım talep edebilirsiniz.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli