Apex Legends’in Değeri Milyar Dolara Çıkıyor

Sıradaki içerik:

Apex Legends’in Değeri Milyar Dolara Çıkıyor

Kulaklıksız, Sesleri Duymanızı Sağlayan Ses Teknolojisi: SoundBeamer 1.0

1036 okunma — 13 Kasım 2020 21:31
avatar

Oyuncu

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

Kulaklıksız Sesleri Duymanızı Sağlayan Ses Teknolojisi: SoundBeamer 1.0 yazısının öne çıkarılan görseli

Kulaklık veya hoparlörlerle bir şeyler dinlemek, oyun oynamak veya film izlemek, bugün pek çoğumuzun rutin olarak yaptığı şeyler. Ancak dinlerken çevremize de ister istemez rahatsızlık veriyoruz. Şunu düşünün; siz bambaşka bir alemde müzik dinlerken çevrenizdeki hiç kimse bu sesleri duyamayacak. Ayrıca bunu kulaklık kullanmadan yapabileceksiniz. Harika olmaz mıydı?

Noveto Systems isminde bir teknoloji şirketi, tam da biraz önce bahsettiğimiz şeyi yaptı. Özel bir ses teknolojisi geliştiren şirket, ultrasonik dalgalarla direkt bir tüketiciye ulaşıyor. Bu sayede de o kullanıcı, dilediği şeyi dinlerken çevresindeki kimse bu seslere maruz kalmıyor. Noveto Systems, yeni teknolojisine “SoundBeamer 1.0” adı veriyor.

Karşınızda Ultrasonik Dalgalarla Kulaklık İhtiyacını Ortadan Kaldıran SoundBeamer 1.0

SoundBeamer 1.0, 3 boyutlu bir algılama modülüne sahip. Kullanıcının kulaklarını odaklayan modül, kulağa direkt ultrasonik dalgalar gönderiyor. Üstelik bu dalgalar, kullanıcı hareket etse bile kullanıcıyı takip edebiliyor. Kulak yapısı da gelen dalgaların sese dönüşmesini sağlıyor. Bu sayede de çevrenizde bulunan kişiler, o an için ne çaldığını duymuyor. Şirketin verdiği bilgiye bakılırsa, kullanıcının duyduğu ses 3 boyutlu yahut stereo olarak ayarlanabiliyor.

soundbeamer 1.0

SoundBeamer Ürün Müdürü Ayana Wallwater tarafınca yapılan açıklamalarda, ürünü deneyen kişilerin verdikleri ilk tepkinin “Vay canına…” olduğunu söylüyor. Geliştirdikleri teknolojiye inanmanın oldukça zor olduğunu söyleyen Wallwater, birinin kulağına birtakım sesler gittiğini fakat bu sesleri ondan başka kimsenin duymadığını söylüyor. Ultrasonik dalgaların fazlaca geniş bir alana yayıldığını söyleyen Wallwater, bu sayede de kullanıcının hareket imkanının kısıtlanmadığını belirtiyor.

ses dalgaları insan kulağına gidiyor

SoundBeamer 1.0’ın kulağa takılan bir ekipmana ihtiyacı olmaması sebebiyle çevredeki sesleri rahatlıkla duyabileceğiz. Bu sayede de ürünün kullanılabilirliğinin artacağını söyleyen SoundBeamer yetkilileri, bu ürünün ev veya ofis gibi ortamlarda kullanılabileceğini söylüyor.

Noveto Systems, yeni çıkan ürünü ile alakalı resmi bir fiyat açıklaması yapmadı. Ancak bu detay, kısa bir müddet sonra ortaya çıkacak gibi görünüyor. Ayrıca yetkililer, 2021 sonu için de SoundBeamer 1.0’ın yeni ve daha minik bir versiyonunun piyasaya sürüleceğini söylüyor. Noveto Systems, yeni olmasa da ilkler içinde yer alan teknolojisiyle milyonlara ulaşmayı hedefliyor.

Kulaklıksız, Sesleri Duymanızı Sağlayan Ses Teknolojisi: SoundBeamer 1.0 yazımız ve bunun gibi birçok teknoloji ve oyun haberleri için Oyunhabertr’yi takipte kalın.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli