Kredili Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

Sıradaki içerik:

Kredili Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

Kredi Kartı Borç Yapılandırma

297 okunma — 08 Şubat 2022 09:15
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

kredi karti borc yapilandirma

Son zamanlarda kredi kartı kullanıcılarının en çok araştırdığı konulardan biri de kredi kartı borç yapılandırma oluyor. Kredi kartı, bankaların belirlenmiş limitler ile müşterilerine verdikleri kredi ürünüdür. Kredi kartları, bankaların anlaşma yapmış olduğu iş yerlerinde bulunan POS makinelerinde ve internet sitelerinde online alışveriş yaparken kullanılabilmektedir.  Satın aldığınız ürün ya da hizmetin ödemesini bankanız, kredi kartı aracılığı ile sizin yerinize öder ve siz daha sonra belirlenen tarihler aralığında çalıştığınız bankaya ödeme yaparsınız. Geri ödeme yaparken kredi kartınızın içerisinde taksitlendirme veya tek çekim dediğimiz seçenekler bulunur ve ödeme gücünüze uygun olarak tercih yapabilirsiniz. Evet kredi kartını kısaca tanımladık. Peki, kredi kartı kullanıcılarının merak ettiği kredi kartı borç yapılandırma nedir, nasıl yapılır?

Kredi Kartı Borç Yapılandırma Nedir?

Bazen kredi kartı ödemelerimizi zamanında yapamayabiliriz. Ödemediğiniz kredi kartı borçlarında zaman geçtikçe sürekli faiz işlemeye devam eder. Banka tarafından belirtilen sürede ödemediğiniz borçlarınız için yasal süreç başlar ve sonrasında haciz işlemlerine kadar varabilen cezalar uygulanabilir. Bunun gibi durumları yaşamamak için kredi kartı yapılandırmasına başvurabilirsiniz.

Kredi Kartı Borç Yapılandırma Nedir?

Bankalar, müşterilerinin kredi kartı ödemeleri konusunda kolaylık yaratmak için kredi kartı borç yapılandırma adına bazı seçenekler sunmaktadırlar. Bankanın konu ile ilgili birimine başvurarak borcunuzu yapılandırılarak ödemek istendiğinize dair talepte bulunduktan sonra kredi borcu hesaplamaya geçilir. Peki, kredi kartı borç yapılandırma nasıl yapılır? Yapılandırma yapılırken geriye kalan vade, ödenmiş borcun hesap edilmesinde dikkate alınan konular arasındadır. Kredi kartınızın borcunu yapılandırma işleminiz için çalıştığınız bankalar ile görüşüp istek oluşturulabilirsiniz. Eğer kredi kartı borcu yapılandırmak istiyorsanız bunun için kullanabileceğiniz en esnek seçenek 12 ay vade ile yapılandırılmaktadır. Bankalarla olan ilişkilerinize ve bankaların faiz politikalarına göre bu durum değişiklik gösterebilir. Kredi kartı yapılandırma süresinde borcunuzu ödemek için aynı anda ihtiyaç kredisine de başvuruda bulunabilirsiniz. İhtiyaç kredilerinin 36 aya varan vade seçenekleri yapılandırmaya göre ödemelerinizi daha çok kolaylaştıracaktır.

Bu sebeple yapılandırma için verilen sürede borç kapatılamayacaksa 36 aya kadar vade şansı ile kredi çekerek borcunuzu daha fazla taksit seçeneği ile kapatabilirsiniz.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli