Kredi Nasıl Çekilir?

Sıradaki içerik:

Kredi Nasıl Çekilir?

Kredi Kartı Asgari Ödemesi Nasıl Hesaplanır?

363 okunma — 16 Aralık 2021 15:17
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

Kredi kartı asgari ödeme nedir? Bu tutar nasıl hesaplanır? Bu soruların cevapları pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Bu sebeple öncelikle kredi kartı asgari tutar hakkında bilgi vererek açıklamaya başlayalım. Asgari ödeme tutarı, kredi kartı borcunuzu aksatmamanız için bankaların ödemenizi beklediği minimum borç tutarına verilen isimdir. Bu uygulama ile bankaların tüketiciye iyilik yaptığı düşünülse de aslında bu durum oldukça sakıncalıdır. Çünkü sürekli olarak asgari tutarın ödenmesi durumunda kartınıza bankalar tarafından limit sınırlaması konulabilecektir. Bu da kredi kartınızda kullanabileceğiniz limitin düşmesi anlamına gelecektir.

Yasalarca belirlenmiş olan bu minimum ödeme tutarı üzerinde kart hamillerinin sürekli olarak bu yolu tercih etmesinin cezaları da bulunmaktadır. Ancak ödeme için yeterli paranız yoksa, bu durumda gecikme faizi ödememek adına asgari tutarı ödemeniz de mantıklıdır. Sizler için kredi kartı asgari ödeme hesaplaması nasıl yapılır, bunu araştırdık.

Kredi Kartı Asgari Ödeme Hesaplama

Kredi kartı asgari ödeme hesaplaması kart limitlerine göre değişkenlik göstermektedir. Bankaların bu hesaplama için belirlemiş oldukları genel bir formül de bulunmaktadır. Bankaların hesaplama araçları ya da internet ortamında bulunan hesaplama araçları üzerinden kolayca asgari tutar hesaplaması yapabilirsiniz. Yönetmelikte;

  • 0 ile 15 bin TL limitli kredi kartına sahip olan kart hamillerinin kredi kartlarının asgari tutarının hesaplaması aylık kredi kartı borçlarının %30’ u kadardır.
  • 15 bin TL ile 20 bin TL arasında limitli kredi kartı olanların asgari ödeme tutarı %35 olmaktadır.
  • 20 bin TL ve üzerinde kredi kartı limiti olan ve yeni kredi kartı almış kişilerin ise asgari ödeme tutarları, %40 olmaktadır.

Kredi kartı asgari ödeme hesaplaması yapmak için kredi kartınızın limitini dikkate almalı ve yönetmelikte belirlenen orana göre hesaplama yapmanız gerekmektedir. Bu tutarın hesaplanmasının ardından ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Fakat sizlere tavsiyemiz zorda kalmadıkça borç tutarınızın tamamını ödemenizdir. Sürekli olarak asgari tutarın ödenmesi borcunuzu ödeme noktasında sizlere yarar sağlamayacaktır. Ayrıca bilinçsiz kredi kartı borçluları asgari tutarları dahi aksatmaktadır. Bu tutarların 3 kez aksatılması durumunda ise kredi kartınız kullanıma kapatılacaktır.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli