Kredi Kartı Nasıl Kullanılır?

Sıradaki içerik:

Kredi Kartı Nasıl Kullanılır?

Kredi Borcu Sorgulama

315 okunma — 03 Şubat 2022 02:39
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

kredi borcu sorgulama

İlerleyen teknolojinin etkisiyle devletlerde artık çoğu hizmetini vatandaşlara internet aracılığı ile sunmaya başlamıştır. Buna örnek verecek olursak en güzel örneği e-Devlet kapısı uygulaması oluyor. E-devlet kapısından önce vatandaşlar çoğu resmi işlemleri ilgili kurumlara giderek hallediyorlardı. Artık e-Devlet aracılığıyla bu tür işlemler yapılabiliyor. E-Devlet’in en dikkat çeken ve sık kullanılan hizmetlerinden biri de kredi kartı ve kredi borcu sorgulama oluyor. Ülkemizde çok sayıda vatandaş bankalardan kredi veya kredi kartı alarak türlü ödemeler gerçekleştiriyor. Bu durum kredi borcu sorgulama konusunu vatandaşların merak ettiği konulardan biri haline getirdi. Kişilerin merak ettiği bir diğer konu ise üzerlerine kayıtlı bulunan kredi kartı ve kredi borçlarının miktarının ne kadar olduğu. Eskiden olsa borç miktarını sorgulamak biraz uğraştırıcıydı. Ancak artık kredi borcu sorgulama için e-Devlet üzerinden birkaç işlem yapmak yeterli oluyor. Peki, e-Devlet’ten kredi borcumu nasıl öğrenebilirim? e-Devlet’ten kredi borcu sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

E-DEVLET İLE KREDİ BORCU SORGULAMA

Birçok vatandaş çoğu resmi işlemini kurumlara gitmeden internet aracılığı ile halledebiliyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yurttaşlarına sağladığı e-Devlet sistemi sayesinde vatandaşlar kendilerine ait tüm bilgileri e-devlet kapısı üzerinden görebilirken birçok işlemi de yine aynı e-devlet sistemi üzerinden halledebiliyor. Özellikle bu hizmetlerin en sık kullanılanı 2019 yılında uygulamaya eklenmiş olan Türkiye Bankalar Birliğinin “Risk Merkezi Raporu Başvurusu” hizmeti oluyor. Bu hizmetin yardımı ile vatandaşlar tüm bankalarda kendi üzerlerine olan kredi borcu sorgulama işlemlerini e-Devlet’ten birkaç adımda takip edebilecek.

Kredi Borcu Nasıl Sorgulanır?

-İlk olarak kullandığınız tarayıcınızdan e-Devlet web sayfasını açın.

-Sonrasında önünüze çıkan giriş sayfasından kimlik doğrulama işlemlerini tamamlayın.

-Kimlik doğrulama işlemleri için T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girerek sayfada göreceğiniz ‘Giriş’ butonuna tıklayın. (Eğer bir e-Devlet şifreniz yoksa herhangi bir PTT şubesine gidip kendinize bir e-Devlet şifresi elde edebilirsiniz.)

-Son olarak açılacak olan e-Devlet ana sayfasının en üstünde yer alan arama butonuna tıklayın ve oraya ‘Risk Merkezi Raporu Başvurusu (Türkiye Bankalar Birliği) yazın. Arama butonuna basarak aramayı yapın.

 İşte kredi borcu sorgulama bu kadar kolay bir işlem. Bu işlemi yılda 24 kere ücretsiz bir şekilde yapabilirsiniz.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli