Xbox Game Pass ‘e Eklenek Oyunlar

Sıradaki içerik:

Xbox Game Pass ‘e Eklenek Oyunlar

Oyunlar Zamanla Neden Kasmaya Başlar?

984 okunma — 08 Ocak 2020 04:22
avatar

Nirvana

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

bilgisayar oyunu 1200x565 1

Bilgisayarda oyun oynamak insana aşırı derece keyif veriyor. Özellikle boş vakitlerimizi değerlendirmek amaçlı başvurduğumuz bu oyunların bir nevi bizi dinlendirdiğinide söyleyebiliriz. Basit ve kaba tabirle kasan bir bilgisayarda oyun oynamak ise bizi dinlendirmek yerine daha çok strese sokucaktır. Bilgisayarda oyunların kasmasının sebebi sistem gereksinimlerinin yetersiz olması olsa da daha öncesinde kasmayan bir oyunun sonradan kasması tabi ki sistem gereksinimlerinden kaynaklanmıyor. Bu gibi bir durumla karşılaşır iseniz öncelikle sorunun kaynağına inerek sorun kaynağını bulmalısınız. Sorun kaynağını bulduğunuzda çözüm üreterek kasmadan oyunlar oynayabilirsiniz. Bu sorun için belirlenmiş başlıca çözüm yolları var buyrun bunlara beraber bakalım.

bilgisayar oyunu 1200x565 1

Sizden Kaynaklanmayan Sorunlar

Uzun zamandır sorunsuz oynadığınız oyun bir anda kasıyorsa oyun güncellemelerini kontro etmelisiniz. Siz güncelleme yapmasanız bile oyununuz sizin haberiniz olmadan arka planda kendini güncellemiş olabilir. Bu durumda diğer kullanıcılara danışarak onların da aynı sorunu yaşayıp yaşamadığını öğrenmelisiniz. Eğer diğer kullanıcılar aynı sorunu yaşamıyor ise bilgisayarınızda son yaptığınız değişiklikleri geri alarak yeniden denemelisiniz. Eğer diğer kullanıcılar da aynı sorundan muzdarip ise sizin yapabileceğiniz bir şey yok demektir. Bu durumda oyunun yeni bir güncelleme ya da araçla sorunu düzeltmesini beklemelisiniz. Ayrıca bilgisayarınız üzerinde fazla işlemci gücü tüketen herhangi bir program ya da uygulama olabilir bunu da görev yöneticisi üzerinden kontrol edip fazla güç tüketen uygulama yada oyunu kapatarak oyun zevkinize kasmadan devam edebilirsiniz.

Sizlere sadece oyunhaberleri değil oyunları en akıcı bir şekilde nasıl oynayacağınızdan da bahsetmekteyiz. Diğer yazılarımız ve güncel oyun haberlerimiz için sitemizi takipte kalın.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli