Xiaomi’nin Oyuncu Monitörü Fast LCD Yarın Satışa Çıkacak

Sıradaki içerik:

Xiaomi’nin Oyuncu Monitörü Fast LCD Yarın Satışa Çıkacak

İnternet Hızı Nasıl Artırılır?

784 okunma — 01 Kasım 2020 21:00
avatar

Oyuncu

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

İnternet Hızı Nasıl Artırılır? yazısının öne çıkan görseli

Günümüzün başrol oyuncularından olan internet, hızı düştüğünde işkenceye dönüşebiliyor. İndirmenizin olabildiğince hızlı olabilmesi için kablo ile kullanmak, kullanmadığınız uygulamaları kapatmanız gerekmektedir.

Neredeyse tüm insanlığın vazgeçilmezi haline gelen internet, tüm dünyayla olan irtibatımız da dahil, tüm alanlarda yaşamımızı rahatlatıyor. Varlığı kadar hızının da çok önemli olduğu internetin, ne yazık ki her kullanıcısı hızlı internete erişemiyor. Bu sorunun bir çok nedeni var. Bunlardan biri bulunulan lokasyonda sunulan hizmetin farklılık göstermesi iken bir diğeri ise, satın alınan internet hızının stabil kullanılamıyor olması.

Günlük hayatta interneti sadece sosyal medyada, dizi, film ve bunun gibi içeriklere göz atmak için kullanan bireylerin dahi iyi bir internet hızına ihtiyacı olduğu bu zamanda internet hızını yükseltmek için yapılması gereken bazı çözüm yolları mevcut.

Satın Aldığınız Hızı Stabil Erişebildiğinizden Emin Olun

Satın aldığınız internet hızının yetersiz olması dışında yüksek hızlı bir pakete sahip olup ancak ulaşamıyor da olabilirsiniz.

Kablosuz İnternet Kullanıyorsanız Modemin Konumunu Değiştirmeyi Deneyin

Günümüz teknolojik aletlerinin hemen hemen hepsinde internete kablosuz olarak bağlanıyoruz. Gidişat böyleyken en kritik ayrıntılardan biri modemimizin konumu oluyor. Modeminizin verimli bir biçimde sinyal dağıtabilmesi ve yüksek indirme yapmanızı sağlaması için bulunduğunuz ortamda yer almalıdır.

Kullanmadığınız Cihatların Wifi Bağlantısını Kesin

Aynı ağa bağlı olan ancak kullanmadığınız akıllı cihazlar internetinizi sizden habersiz kullanabilirler. Makinelerin içindeki uygulamaların otomatik olarak güncellenmesi internet hızınızı düşürür. İnternet hızınızın artması için kullanılmayan cihazların internet bağlantılarını kesmeniz gerekiyor.

Kullanmadığınız Uygulamaları Açık Tutmayın

Bilgisayarlarda ve telefonlarda arkada kullanılmayan uygulamaların açık olması internet hızımızı olumsuz etkiler. Arka tasarıda kendini yenileyen her uygulamanın internetinizi kullanmaya izni bulunur ve bu da ağ iletişiminize yük bindirir. Bilgisayarınızda ve telefonunuzda kullanılmayan uygulamaları kapalı olması bu olasılığı ortadan kaldırır.

Eğe İnternetiniz Kablolu ise Daha Stabil Bir Bağlantı İçin LAN Kablosu Kullanın

Kablosuz iletişim her ne kadar kullanışlı olsa da bazı koşullar altında istediğimiz performansı vermeye biliyor. Özellikle dizi, film gibi çevrim içi platformlarda izlerken kablosuz ağdaki bir dalgalanma tadınızı kaçırabilir ve kablolu internet ile kablosuz internet arasındaki hız farkı çoğu zaman uçurum olabilir. Tüm bunların önüne geçmek için elinizden geldiğince kablolu interneti tercih etmenizi öneririz.

İnternet Hızı Nasıl Artırılır? yazımız ve bunun gibi birçok teknoloji ve oyun haberleri için Oyunhabertr’yi takipte kalın.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli