CoD: Warzone, Xbox Series X’te 120 FPS’de, PS5’te ise 60 FPS’de Çalışıyor

Sıradaki içerik:

CoD: Warzone, Xbox Series X’te 120 FPS’de, PS5’te ise 60 FPS’de Çalışıyor

Intel, Yüzde 50’ye Varan Güç Tasarrufu Sağlayabilen eASIC N5X’i Duyurdu

956 okunma — 18 Kasım 2020 18:56
avatar

Oyuncu

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

Intel, Yüzde 50'ye Varan Güç Tasarrufu Sağlayabilen eASIC N5X'i Duyurdu yazısının öne çıkarılan görseli

Intel, yüzde 50’ye kadar güç tasarrufu vadeden yeni tümleşik devre çözümü eASIC N5X‘i duyurdu. Yeni Intel eASIC N5X ailesi, FPGA’lara göre ciddi performans artışı da sağlıyor.

Dünyanın en büyük teknoloji firmaları arasında bulunan Intel, bu senenin başlarında Mobil Dünya Kongresi’nde gün yüzüne çıkan Diamond Mesa SOC teknolojisini kullanan Intel eASIC Diamond Mesa yapılı ASIC (Uygulamaya Özel Tümleşik Devre) teknolojisini “Intel eASIC N5X” adıyla resmi olarak açıkladı.

Intel’in açıklamalarına bakacak olursak Intel eASIC N5X, endüstrinin en yeni ve en kabiliyetli yaratılmış ASIC ailesi olarak karşımıza çıkıyor. Şirketin söylediğine bakılırsa yeni ASIC ailesi, hem güç tüketimini azaltıyor hem FPGA’lara (Alanda Programlanabilir Kapı Dizileri) göre daha yüksek performans sağlıyor aynı zamanda muadillerine nazaran daha hızlı TTM sunuyor.

Intel eASIC N5X, firmanın Intel Agilex FPGA’dan yaratılan ve onunla uyumu olan sabit işlemci sistemi ve güvenlik özelliklerini kullanan ilk yapılandırılmış ASIC ürünü olarak geliyor. Intel eASIC N5X ailesi, güvenlik özellikleri için Intel Agilex FPGA’larda da kullanılan güvenilir cihaz yöneticisinden istifade ediyor.

intel easic n5x

Yapılan resmi açıklamaya bakılırsa Intel eASIC N5X’te çekirdek güç tüketimi, Intel Agilex FPGA aygıtlarına nazaran %50’ye varan enerji tasarrufu yapabiliyor. Bu durum, tasarımcıların ısınma sorunları karşısında elini kuvvetlendirirken aynı termal çözümlerle eskiye nazaran daha yüksek performans alınabilmesinin önünü açıyor.

Intel’in yeni eASIC N5X ailesi; 5G kablosuz baz istasyonları, depolama, yapay zeka çıktı işleme, bulut bilişim çözümleri ve benzeri endüstrinin değişik birçok alanında hizmet verecek. Intel, şu an için eASIC N5X ile alakalı fazla bilgi paylaşmaktan uzak durdu.

Siz Intel’in yeni eASIC N5X ailesi hakkında ne düşünüyorsunuz. Sizce ısınma sorunlarına çözüm olabilecek mi? Düşüncelerinizi ve sorularınızı bizimle yorumlar kısmından paylaşmayı unutmayın.

Intel, Yüzde 50’ye Varan Güç Tasarrufu Sağlayabilen eASIC N5X’i Duyurdu yazımız ve bunun gibi birçok teknoloji ve oyun haberleri için Oyunhabertr’yi takipte kalın.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli