Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Isı Kubbeleri ve Orman Yangınları: İklim Değişikliğinin Etkileri
İngiltere’de, Wight Adası’nın Compton Körfezi’nde yeni bir dinozor türüne ait fosil bulundu. Araştırmacılar, yaklaşık 125 milyon yıl öncesine ait olduğunu belirledikleri kemikleri inceledi.
Fosillerin “Kretase döneminin inekleri” olarak tanımlanan “iguanodontians” ailesine ait olduğu açıklandı. Araştırmacılar, buldukları dinozora “comptonatus chasei” adını verdiler.
Portsmouth Üniversitesi’nden Jeremy Lockwood, fosilin Amerikan bizonu kadar büyük ve ağır olduğunu belirtti. Keşfedilen ayak izleri, türün sürü halinde dolaştığına işaret etti.
Lockwood, keşfin İngiltere’deki Kretase dönemi tür çeşitliliğini gösterdiğini vurgulayarak, “Yaklaşık 150 kemik bulundu. Bu da türü, İngiltere’de iskeleti en eksiksiz şekilde bulunan dinozor yapıyor” ifadesini kullandı.
Çalışmanın detayları “Journal of Systematic Palaeontology” dergisinde yayımlandı.