Deprem Mağduru Vatandaşlara Yardımcı Olunuyor

Sıradaki içerik:

Deprem Mağduru Vatandaşlara Yardımcı Olunuyor

Hindistan’da Şiddet Olayları Durmak Bilmiyor

181 okunma — 09 Mayıs 2023 12:44
avatar

Basin Bulteni

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

Screenshot 8 1 2

Eyaletin yüzde 53’ünü oluşturan Meitei topluluğu, “Planlanmış Kabile (ST)” kategorisine dahil edilmedikleri gerekçesiyle gösteriler düzenlerken eyalet nüfusunun yaklaşık yüzde 30’unu oluşturan Kukiler’in de aralarında bulunduğu grupların buna itirazı ise şiddet olaylarına yol açıyor.

2,5 milyon nüfuslu Manipur’da nüfusun üçte biri eyalet topraklarının yaklaşık yüzde 10’una denk gelen bir kısmında ikamet ediyor.

Yasalara göre, dağlık alanlara yerleşmelerine izin verilmeyen Meiteiler, eyalette Myanmar ve Bangladeşli göçmen nüfusunun artması nedeniyle herabet zorluklarla karşılaştıklarını da iddia ediyor.

Tüm Kabile Öğrencileri Birliği Manipur’un (ATSUM), eyalete bağlı Churachandpur ilçesinde 3 Mayıs’ta yaptığı yürüyüşün ardından başkent Imphal ile Churachandpur ve Kangpokpi bölgeleri ertesi gün şiddet olaylarına sahne olmuştu.

Olayların ardından 7 ilçede 5 günlük sokağa çıkma yasağı getirilmiş ve internete erişim geçici olarak kapatılmıştı.

Bölgedeki şiddet olayları nedeniyle bölgeye binlerce güvenlik görevlisi konuşlandırılırken 7 bin 500 kişi, ordu ve hükümete ait tesislere sığınmıştı.

Eyalet Başbakanı Singh, istenmeyen olaylar yaşandığını ve bazı mülklere zarar verildiğini ifade ederek, hukuk düzenini korumak için gerekli tüm adımların atıldığını açıklamıştı.

Singh, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için merkezi hükümetten de asker takviyesi talep edildiğini belirtmişti.

Manipur eyalet yönetiminden 4 Mayıs’ta yapılan yazılı açıklamada, bölgede şiddet eylemlerinin önüne geçmek için yapılan uyarıların herabet giriş etkisiz kaldığına işaret ederek “olağanüstü” durumlarda askere vur emri verildiği kaydedilmişti.

Hindistan’da “Planlanmış Kabile (ST)” kategorisinde yer alan topluluklara, siyasi temsil, okullarda kota ve memuriyet gibi olanaklar sağlanıyor.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli