Hamas, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlalleri hakkında açıklamalarda bulundu. İşgalci hükümet lideri Netanyahu’nun Yahudi ritüelleri yapması ve yerleşimci çetelerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesi kınandı. Hamas, bu adımların provokatif ve kabul edilemez olduğunu belirtti.
Hamas açıklamasında, İsrail’in Kudüs ve Batı Şeria’da yürüttüğü Yahudileşme projelerinin Arap milli kimliğini değiştiremeyeceği vurgulandı. Filistin halkının bu tür girişimlere karşı duracağı ifade edildi. Müslümanların Mescid-i Aksa’yı savunması ve Filistin halkının direnişine destek olması çağrısı yapıldı.
Hamas’ın açıklamasında uluslararası topluma da seslenildi. İsrail’in suçlarını durdurması ve uluslararası hukuku ihlalleri sonlandırması için siyasi sorumluluk üstlenme çağrısında bulunuldu. Kudüs Valiliği ise Netanyahu, eşi ve ABD’nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee’nin Mescid-i Aksa’daki Yahudi ritüellerini kınadı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap