Knight Online Yaratık Levelleri

Sıradaki içerik:

Knight Online Yaratık Levelleri

Güncel Mübaşir Maaşı Ne Kadar?

579 okunma — 20 Mart 2022 15:56
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

mubasir-maasi-2022

Mübaşir maaşları ne kadar oldu? Mübaşir olarak görev alanlar hangi bölümden mezun? Adalet Bakanlığı’nda iş bulmak kolay mı? Merak edilen soruların tüm cevapları bu yazımızda.

Mübaşir Ne Demektir?

Mübaşirler Adalet Bakanlığı tarafından istihdam edilen, kamu personeli olarak çalışan kişilere verilen addır. Mahkemelerde görev yapan mübaşirlerin en bilinen görevleri, davalıları ve davacıları mahkeme salonuna çağırmaktır.

Mübaşirlere aynı zamanda çağrıcı adı da verilmektedir. Görev yaptıkları yer mahkeme salonları olan bu kişiler, hâkim tarafından içeri alınması istenen kişileri içeriye çağırır, mahkeme salonlarında disiplini sağlar ve duruşma dosyalarını yakından takip ederler.

2022 Mübaşir Maaşları Ne Kadar?

Mübaşirler sadece kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştıkları için maaş miktarı hemen hemen aynı seviyededir. Şu an bir mübaşirin ortalama olarak 5.500 lira civarındadır. Mübaşirin görev süresi arttıkça aldığı maaş da aynı oranda artış gösterir.

Mübaşir Nasıl Olunur ve Yeni Mübaşir Maaşları Nedir?

Mübaşirlerin ön lisans ya da lisans mezunu olarak KPSS’den (Kamu Personeli Seçme Sınavı) en az 70 puan almaları durumunda Adalet Bakanlığı tarafından sözlü mülakata çağırıldıkları bilinmektedir. Mübaşir olmak için gereken eğitimler konusunda herhangi bir bölüm yer almamaktadır. Bu yüzden adliyelerde mübaşir olmak için herhangi bir kurs ya da sertifika programından mezun olma şartı yoktur. Lise, ön lisans ve lisans mezunu olan herkesin mübaşir olma şansı bulunmaktadır. Mübaşir kadrosu Adalet Bakanlığı tarafından yılın belirli zamanlarında açılır ve personel alımı ilanı yayınlanır.

Mübaşir olarak çalışma hayatına atılmak isteyen kişiler için KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) ve sonrasındaki sözlü sınavlarda başarılı olmaları yeterli sayılmaktadır. Sözlü sınavlarda mübaşir adaylarına genel yetenek ve genel kültür alanında sorular sorulduğu için mübaşir olmak isteyenlerin Genel Hukuk, Matematik, Mantık, Coğrafya, Türkçe, İnkılap Tarihi, Kalem Mevzuatı gibi derslerde başarılı olmaları oldukça önemlidir.

Mesleğe yeni başlayan mübaşirler 4400 TL civarında maaş ile işe başlamaktadır.

  • 5 Yıl deneyime sahip mübaşir maaşı: 4550 TL
  • 10 Yıl deneyime sahip mübaşir maaşı: 4800 TL
  • 20 Yıl deneyime sahip mübaşir maaşı: 5050 TL
  • 25 Yıl deneyime sahip mübaşir maaşı: 5550 TL olarak karşımıza çıkmaktadır.
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli