Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Galatasaray Kader Maçında Fatih Karagümrük’ü 3-2 Mağlup Etti
Gediz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Selçuk Toprak liderliğinde yürütülen “READY4DISaster” projesi, Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye değer görüldü. Bu proje kapsamında Gediz Teknik Üniversitesi, Kocaeli Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İtalya, Yunanistan ve Gürcistan’dan 7 farklı teknoloji şirketi iş birliği yapacak.
“READY4DISaster” projesi, doğal afetlere karşı toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Bu kapsamda, afet eğitimi vermek amacıyla dijital bir oyun geliştiriliyor. Oyun aracılığıyla yangın, sel, heyelan gibi afetlere karşı dirençli bir toplum oluşturulması planlanıyor. Proje yürütücüsü Prof. Dr. Selçuk Toprak, oyunla afetlere hazırlık konusunda eğitim modülleri oluşturduklarını ve farklı yetkinlikler kazanmayı hedeflediklerini belirtiyor.
Projede yer alan katılımcılar, Kasım ayında gerçekleştirilecek olan toplantıyla proje çalışmalarını tamamlayacaklar. Oyun, Türkçe, İtalyanca, Yunanca, Gürcüce ve İngilizce dillerinde hazırlanıyor. Bu sayede, oyunun Türkiye ve uluslararası alanda geniş kitlelere ulaştırılması hedefleniyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Önleme ve Eğitim Şubesi Müdürü Cüneyt Uyar, özellikle yangın bölümünde projeye destek verdiklerini belirtiyor. AFAD ile iş birliği içinde olan Uyar, projenin gönüllülere afet anında nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgi sağlayacağına inanıyor.
Bu proje, afetlere hazırlık konusunda topluma önemli bir katkı sunarken, dijital oyunlar aracılığıyla eğitim ve farkındalık oluşturmanın gücünü ortaya koyuyor.