Free Fire Bermuda Haritasında Kazanma Taktikleri

Sıradaki içerik:

Free Fire Bermuda Haritasında Kazanma Taktikleri

Garena Free Fire ‘da Birinci Olmak İçin Taktikler

1951 okunma — 12 Haziran 2020 22:30
avatar

Oyun HaberTR

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

garena-free-fire

Garena Free Fire ’da birinci olmak iddiasından önce Battle Royale yani hayatta kalma oyunlarının çalışma anlayışı ilk defa nerede ortaya çıktığı öğrenilmeli. Bu fikir ilk olarak 1999 yılında Battle Royale adlı film ve kitap haline getirilmiş eserde ortaya çıkmıştır. Çalışma anlayışı ise belli bir sayıdaki insanları bir alana bırakmak ve insanların bırakıldıkları alanda bulmaları için yerleştirilmiş gerekli mühimmat ve teçhizatla diğer rakipleri etkisiz hale getirerek son oyuncu olarak oyunu kazanmaktır. Free Fire, 111dots tarafından geliştirilip piyasaya çıkarılan Android ve iOS gibi mobil platformlarda Garena Internatıonal I Private Limited desteğiyle yayınlanan asıl amacın hayatta kalmak olduğu bir oyundur. Oyunun bir avantajı ise 10 dakika gibi kısa sürede tamamlanması bu avantaj kullanıcılara kısa süreli haz kazandırıyor. Epic Games tarafında geliştirilen Fortnite ve diğer geliştiriciler tarafından geliştirilen hayatta kalmak üzerine kurulan Battle royale oyunlar sadece bu oyunlarla kısıtlı değildir tabi Garena Free Fire oyunuda bu Battle Royale kısmındaki yerini almış bulunmaktadır.

Garena Free Fire ‘ı Samsung S9+ ‘tan 6 Kat Hızlı Oyna!

Garena Free Fire geçtiğimiz zamanda bir rekor kırdı ve bu rekoru Google şirketinde Youtube Gaming ve Gaming Partnership başkanı olan Ryan “Fwiz” Wyatt şöyle açıklıyor: 635 bin kişi eş zamanlı olarak Youtube de Garena Free Fire turnuvasını izliyor yorumunda bulundu. Bu oyun gerçekten piyasada güçlü rakipleri olmasına karşın çok başarılı bir rekor kırdığını takdire şayandır. Battle royale oyunları birçok kullanıcın dikkatini çekmektedir. Her oyuncu oyunda sona kalmak ve birinci olmak istiyor bunun için hangi taktikler izlenmelidir?

Oyunun kurulumu

Bluestacks android emulator games featured

Oyunu bilgisayarda, dünyanın en hızlı ve bütün mobil oyunları kasmadan oynatabilen Android Emulator’ü BlueStacks üzerinden oynamak istiyorsanız BlueStacks’in en az 4.1 sürümü bilgisayarınızda yüklü olmalıdır. BlueStacks’ı bilgisayarınıza indirdikten sonra sol üst köşede ki arama butonundan oyunu arayarak veya yazılımın içinde bulunan PlayStore üzerinden Garena Free Fire ’ı bularak oyunu yükleyebilirsiniz. Oyun açıldığında karşınızda klavyedeki tuşların oyunda nasıl kullanıldığı bilgisi geliyor. Burada isterseniz ayar değişikliği yapabilirsiniz. Oyunu ilk yükleyip girdiğinizde sizden hangi bölgedeki oyuncularla oyunu oynamak istediğiniz soruluyor. Biz Avrupa seçeneğini işaretledik. Daha sonra ikinci bir oyun yükleme ekranı karşınıza gelecek ve burada “download” sekmesiyle oyunu yükleyeceksiniz. “Download Play Mini Game” seçeneğini işaretledikten sonra “confirm” diyoruz ve oyun inmeye başlıyor.

Garena Free Fire ‘ı Bilgisayarda Oynamak İster misin?

Birinci Olmak İçin Taktikler

1. Uçaktan Hemen Atlamayın

Oyun sizi uçağa yönlendirdikten sonra belli bir yere envanter doldurmak için atlamalısınız fakat uçaktan atladıktan hemen sonra oyun tarafından size verilen paraşütü hemen kullanmayın bunu kullanmanız size iniş hızında yavaşlık ve diğer oyunculardan daha sonra zemine inme gibi dezavantaj sağlar. Siz zemine geç inmenizden dolayı diğer oyuncular siz havada çaresiz ilen sizi vurabilir bu dezavantajı avantaja çevirmek için en erken şekilde zemine atlayarak daha zemine inmemiş olan diğer oyuncuları etkisiz hale getirebilirsiniz.

2. Taşıtlara Dikkat

Oyun tarafından zemine yerleştirilen ve kullanılması bazen fayda fakat bazende tehlike içeren taşıtlar vardır. Eğer oyuna tek kişi olarak girdiyseniz araç kullanmanız size dezavantajdır. Araçlar çok gürültü yapar ve diğer oyuncular sizi metrelerce uzaktan duyabilir her an bir takım tarafından saldırıya uğrayabilirsiniz. Fakat bunu avantaja çevirmek için takımlı girmeniz gerekir takımlı olan bir oyunda taşıt kullanırsanız diğer takım arkadaşlarınız düşmana ateş edebilir ve anında oradan uzaklaşabilirsiniz.

Garena Free Fire ‘ı Bilgisayarda Oynamak İster misin?

3. Öncelikler Belirle

Alana bırakıldıktan öncelik bütün oyuncular için silah oluyor fakat zırh daha önemlidir. Oyunda en iyi silaha sahip olsanız bile sizi düşmanınıza karşı koruyamaz eğer düşman sizi bir an bile önce görürse sizin oyunu kaybetmeniz daha olasıdır.

4. Seslere Dikkat Edin (Ses Kasın)

Eğer oyunu birinci olarak bitirmek istiyorsanız mühimmat kadar ses de önemlidir eğer rakibinizin silah sesi yahut ayak sesini duyarsanız ona göre yerinizi alırsınız ve rakibinizi daha önce görürseniz bu size oyunu daha rahat kazandıracaktır.

Garena Free Fire ‘ı Samsung S9+ ‘tan 6 Kat Hızlı Oyna!

5. İletişim Kurun

Oyunda takımlı bir şekilde olduğunuz zaman iletişim çok önemlidir bu iletişim sayesinde takımla beraber hareket edebilirsiniz ve rakiplerinizi bir köşeye sıkıştırabilirsiniz ama iletişim olmazsa aynı durum sizin için geçerlidir farklı bir takım sizi bir köşeye sıkıştırır ve oyunu kaybedersiniz.

6. Mekan Seçimi

Oyunda uçaktan atlarken belli özelliklere sahip mekanlar vardır bazı yerlere çok atlayan rakip olur bazılarında şişe az rakip olur eğer sakince oynamak istiyorsanız sakin mekanlar ama çatışmalı bir şekilde oynamak istiyorsanız kalabalık yerlere atlamalısınız tabi kalabalık yerlerde mühimmat bulmak biraz daha hızlı olmalıdır.

Garena Free Fire ‘ı Bilgisayarda Oynamak İster misin?

BlueStacks 4 ‘ün Keymapping Özelliği ile Garena Free Fire

Dünya ‘nın en iyi ve en hızlı Android emülatörü BlueStacks 4, mobil oyunları bilgisayarda oynama konusunda bizlere kaliteli deneyimler sunmakta, bunlardan bir tanesi ise Keymapping özelliği, bu özellik oyunlardaki varsayılan kontrolleri özelleştirmemizi yani kontrolleri keyfimize göre ayarlamamızı sağlıyor. BlueStacks 4 ‘ün Keymapping özelliği hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın.

BlueStacks 4 ‘ün Multi-Instance (Çoklu Oturum) Özelliği ile Garena Free Fire

BlueStacks 4 ‘ün bir diğer dikkat çeken özelliği, bir oyunda birden fazla hesapla oynamanızı sağlayan Multi-Instance yani çoklu oturum açma özelliği bu sayede oyunda yan hesabınızı kasabilir veya arkadaşınızın ricası üzerine onun hesabını kolaylıkla kasabilirsiniz. BlueStacks 4 ‘ün Multi-Instance (çoklu oturum) özelliği hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın.

Garena Free Fire ‘ı Bilgisayarda Oyna!

Eğer ki bu oyunu oynarken telefonun kasıyorsa, ısınıyorsa, kendine özel bir telefonun yoksa veya Garena Free Fire ‘ı bilgisayarda oynamak istiyorsan, sana dünyanın en iyi Android Emülatörü: BlueStacks ‘ı indirmeni öneririm. Bilgisayarın ne kadar eski olursa olsun kasmasız bir oyun deneyimi sunan BlueStacks ‘ı kesinlikle tavsiye ederim. BlueStacks ‘ı İndirmek için Tıkla!

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli