Fu, ABD’nin İran’a yönelik hava saldırılarının ardından BM Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) yaptığı konuşmada uluslararası toplumu uyardı. Fu’nun Açıklamaları Fu, uluslararası hukuku ve İran’ın egemenliğini ihlal eden bu saldırıların Orta Doğu’daki gerilimi artırdığını vurguladı. “Nükleer tesislerin bombalanması, BM Şartı ve uluslararası hukukun amaç ve ilkelerine aykırıdır. Bu durum aynı zamanda Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması’na darbe…
Fu, ABD’nin İran’a yönelik hava saldırılarının ardından BM Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) yaptığı konuşmada uluslararası toplumu uyardı.
Fu, uluslararası hukuku ve İran’ın egemenliğini ihlal eden bu saldırıların Orta Doğu’daki gerilimi artırdığını vurguladı.
“Nükleer tesislerin bombalanması, BM Şartı ve uluslararası hukukun amaç ve ilkelerine aykırıdır. Bu durum aynı zamanda Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması’na darbe vurmuştur”, diye belirtti.
Fu, barış ve istikrarın sağlanması için uluslararası toplumun somut çabalar sarf etmesi gerektiğini dile getirerek derhal ateşkes çağrısında bulundu.
“Orta Doğu’da barış güç kullanımıyla değil, diyalog ve müzakereyle sağlanabilir. İran’ın nükleer sorunu için diplomatik çözümler hala mümkündür ve umut var”, şeklinde konuştu.
Fu, BMGK üyelerinden hızlı adımlar atarak soruna siyasi çözüm bulmalarını ve önerilen ateşkes, sivillerin korunması, uluslararası hukuka saygı gibi unsurları içeren karara destek vermelerini talep etti.
Çin, Rusya ve Pakistan’ın sunduğu karar taslağını destekleyerek uluslararası barış ve güvenliğe katkı sağlamalarını umduklarını belirten Fu, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarıyla ilgili olarak BMGK üyelerine taslak karar gönderildiğini hatırlattı.
Henüz yorum yapılmamış.
Benzer HaberlerReklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap